Η Tesla «ανεβάζει στροφές» για το λανσάρισμα των οικιακών μπαταριών

Διαβάστηκε από 1409 αναγνώστες -

Η ίδια τεχνολογία μπαταρίας ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla θα χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη μιας οικιακής μπαταρίας για το σπίτι, σύμφωνα με τη δήλωση του CEO της εταιρείας, Elon Musk κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεδιάσκεψης.

 
Οι μπαταρίες θα χρησιμοποιούνται από σπίτια και επιχειρήσεις για την αποθήκευση της περίσσειας ενέργειας που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα απορροφάται τη νύχτα, όταν τα πάνελ δεν θα λειτουργούν.

Τα επίσημα στοιχεία του έργου είναι ακόμα άγνωστα, καθώς οι άνθρωποι της Tesla δηλώνουν ότι προς το παρόν δεν μοιράζονται πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή αποθήκευση και τις οικιακές μπαταρίες. Αυτό που ο Musk αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι «θα αποκαλύψουμε σύντομα τις οικιακές μπαταρίες της Tesla, που θα χρησιμοποιούνται σε σπίτια ή επιχειρήσεις». 

Καθώς ο ανταγωνισμός είναι ήδη αρκετά μεγάλος στον τομέα αυτό, η Tesla συναρμολογεί τα πακέτα μπαταριών από τα κύτταρα που παρέχονται από την Panasonic και είναι έτοιμη για μεγαλύτερης κλίμακας παραγωγή από το 2016 με το gigafactory που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νεβάδα. Μια τέτοια οικονομική κλίμακα - και παραγωγή μπαταριών χωρητικότητας 50 γιγαβάτ την ώρα κάθε χρόνο - αναμένεται να μειώσει το κόστος της μπαταρίας του αυτοκινήτου κατά 30%, όπως θα μειωθεί και το κόστος και των οικιακών μπαταριών.

Αρχική μπαταρίες έχουν τη δυνατότητα να είναι ένα όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που αντλούν ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, ιδιαίτερα αυτοί των οποίων τα σπίτια έχουν συνδεθεί με το δίκτυο μέσω εταιρειών κοινής ωφέλειας που προσφέρουν κυμαινόμενα επιτόκια που εξαρτώνται από την ώρα της ημέρας, γνωστός και ως Time-of-Χρήση ( ΤΟΥ) σχέδια ρυθμό. Οι χρήστες φωτοβολταϊκών συνήθως έχουν να αντλεί ενέργεια από το δίκτυο το απόγευμα και το βράδυ, όταν ο ήλιος πέφτει, η οποία είναι επίσης όταν τα ποσοστά ενέργειας Ένα βοηθητικό πρόγραμμα είναι υψηλότερο. Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας στο σπίτι βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να κρατήσει το κόστος κάτω από την κατάρτιση από την μπαταρία αντί, και επαναφόρτιση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της εκτός των ωρών αιχμής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ