Επιτυχής η δοκιμαστική πτήση του Solar Impulse 2 στο ¶μπου Ντάμπι

Το αεροσκάφος Solar Impulse 2 ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία τη δοκιμαστική πτήση στο Αμπού Ντάμπι για την απόπειρά του για τον πρώτο ηλιακό περίπλου του πλανήτη.

 
Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε από τον πιλότο δοκιμών Markus Scherdel για τέσσερις ώρες, και αργότερα από τον Andre Borschberg, συνιδρυτή, διευθύνοντα συμβούλου και πιλότου του Solar Impulse, για μια ολόκληρη μέρα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η απόδοση του αεροσκάφους είναι στο ίδιο επίπεδο με τις αρχικές μας προσομοιώσεις», δήλωσε ο Borschberg.
Το ηλιακό αεροπλάνο έχει οριστεί να αναχωρήσει για το γύρο του κόσμου τον Μάρτιο. Το ταξίδι, το οποίο θα διαρκέσει 25 ημέρες εν πτήση και πάνω από πέντε μήνες και 12 στάσεις, θεωρείται επαναστατικό. Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν στα σημεία Muscat, Oman, Ahmedabad and Varnasi, India, Mandalay, Myanmar, Chonqing και Nanjing της Κίνας, Phoneix και New York των ΗΠΑ (και μια πιθανή στάση στο Midwest, ανάλογα με τον καιρό), και, τέλος, τη Νότια Ευρώπη ή τη Βόρεια Αφρική πριν από την επιστροφή στο Αμπού Ντάμπι. Το σκάφος θα πρέπει να ταξιδεύει σε ταχύτητες μεταξύ 50 και 100 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η ομάδα του Solar Impulse 2 θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις, στο χρονικό διάστημα μέχρι και την έναρξη του «ηλιακού ταξιδιού». Στο ταξίδι στο γύρο του κόσμου θα πιλοτάρουν τόσο ο Borschberg, όσο και ο συνιδρυτής, πρόεδρος και πιλότος Bretrand Piccard, παίρνοντας εναλλάξ τα ηνία της μονοθέσιας καμπίνας στο ταξίδι που θα ξεκινήσει από το ¶μπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με τον Borschberg, «το Si2 ενσωματώνει την καινοτόμο τεχνολογία για να καταστήσει το αεροσκάφος πιο αποτελεσματικό, αξιόπιστο, βιώσιμο και καλύτερα προσαρμοσμένο στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων». Το αεροπλάνο τροφοδοτείται από πάνω από 17.200 ηλιακές κυψέλες που βρίσκονται σε όλη την έκταση των φτερών του, οι οποίες στη συνέχεια παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε τέσσερις μηχανικούς έλικες 17.5hp.
Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού, θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ