Solar Impulse: Στη Μιανμάρ για επίδειξη του δυναμικού των καθαρών τεχνολογιών

Στις 19 Μαρτίου ο Ελβετός πιλότος Bertrand Piccard προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Mandalay στη Μιανμάρ με το Solar Impulse 2 (Si2) καθώς συνεχίζει το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο χωρίς καθόλου καύσιμα, παρά μόνο τον ήλιο.

 
Το ηλιακό αεροσκάφος αναχώρησε από την Ινδία το προηγούμενο πρωί Βαρανάσι (Ινδία) στις 05:22 π.μ., τοπική ώρα Ινδία (23:52 GMT). Πριν φτάσει εκεί όπου ήταν και η 4η στάση της παγκόσμιας αυτής διαδρομής, ο André Borschberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Solar Impulse, βρισκόταν στον έλεγχο του αεροσκάφους που πραγματοποιήθηκαν στην προηγούμενη πτήση που διέσχιζε την Ινδία.

Πετώντας από την περιοχή Varanasi της Ινδίας, χρειάστηκαν περίπου 13 ώρες και 29 λεπτά ώστε ο πιλότος να φτάσει στη Μιανμάρ, όπου η ομάδα του Solar Impulse και το αεροσκάφος Si2 έμεινε 3 ημέρες. Από το πιλοτήριο του, λίγο πριν την κάθοδο του Si2 στο Mandalay, ο Μπερτράν Πικάρ έγινε δεκτός με θερμό μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ένωσης της Μιανμάρ, HE U Thein Sein, το οποίο παραδόθηκε από τον U Win Swe Τουν, Γενικό Διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Πικάρ μίλησε επίσης με τον Serge Pun, πρόεδρο της First Myanmar Investment και της Yoma Strategic Holdings, τοπικούς εταίρους του Si2.

Η φιλόδοξη προσπάθεια του Solar Impulse ώστε να γίνει το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο του κόσμου με διαρκή αντοχή ωθεί την αποδοτικότητα σε πρωτόγνωρα επίπεδα και χρησιμεύει για να εμπνεύσει τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μια ευρύτερη χρήση των καθαρών τεχνολογιών. Για να προωθήσει το μήνυμά του, το Solar Impulse χρησιμοποιεί τη νεοσύστατη πλατφόρμα www.FutureIsClean.org: «Πιστεύουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια πηγή κοινωνικής συνοχής, ευημερίας και ειρήνης» δήλωσαν οι πιλότοι Bertrand Piccard και André Borschberg, συνιδρυτές του Solar Impulse .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ