Πέντε ηλιακές συνεργασίες που θα κάνουν τον κόσμο μας πιο καθαρό

Διαβάστηκε από 1062 αναγνώστες -

Η ηλιακή ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα (EV) λαμβάνουν μεγάλη προσοχή το καθένα από τους δικούς τους οπαδούς. Ακόμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αντιληφθεί την εκθετική τάση ανάπτυξης και την πτώση των τιμών στις δύο αυτές αγορές.

 
Ωστόσο, για πολλούς, εξακολουθούν να μην λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει. Η ηλιακή ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα = "οδήγηση στο φως του ήλιου," ή "κιλά φωτός", όπως μερικοί το έχουν θέσει. Αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε θετικό αντίκτυπο στην κλιματική κρίση (και / ή κρίση του νερού και / ή την κρίση στην ποιότητα του αέρα ), δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές εταιρείες που εργάζονται για να φέρουν τον κόσμο μας σε ένα καλύτερο επίπεδο, μέσω αυτού του συνδυασμού. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από αυτές τις συνεργασίες για όσους δεν ακολουθούν μανιωδώς τη βιομηχανία των ηλιακών και των EV.
  1. Ξεκινώντας με το πιο προφανές, η SolarCity και η Tesla Motors συνεργάζονται με διάφορους τρόπους. Αρχικά, η SolarCity πουλάει μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας της Tesla για να συμπληρώσει τη δική της ισχύ ηλιακών συστημάτων. Υπάρχουν, επίσης, εκπτώσεις αν κάποιος καταναλωτής αγοράσει προϊόντα και από την Tesla και από την SolarCity. Και τέλος, η SolarCity παρέχει στην Teslpa ορισμένες από τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα.
  2. Το επόμενο είναι από τα πιο παράξενα. Η Powertree Services. Η ηλιακή ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κάτι που δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν το δικό τους γκαράζ, αλλά είναι σχεδόν ανέφικτο για ενοίκους διαμερισμάτων. Η Powertree εγκαθιστά ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες πολυκατοικιών, εγκαθιστά φορτιστές EV σε χώρους στάθμευσης, και προσφέρει στους κατοίκους διαμερισμάτων ένα μέρος για να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους καθώς και έναν τρόπο για να εφαρμόσουν την ηλιακή ενέργεια.
  3. Το Nissan LEAF είναι το best-seller ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία. Το 2011, η Nissan συνεργάστηκε με μια κορυφαία εταιρία ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ, τη SunPower , για να συμβάλει στην προώθηση της ηλιακής ενέργειας στους πολλούς ευχαριστημένους πελάτες του LEAF της.
  4. Ομοίως, η Ford, η οποία διαθέτει μερικά ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά, μεταξύ των οποίων δύο είναι σχετικά υψηλά στις πωλήσεις Energi μοντέλων (plug-in υβριδικά ηλεκτρικά), έχει επίσης συνεργαστεί με τη SunPower. Αυτή η εταιρική σχέση «δένει» επίσης και με το Sierra Club. 
  5. Η Envision Solar που ιδρύθηκε το 2006, προσφέρει μερικά όμορφα "Ηλιακά Δέντρα» που μπορούν να εγκατασταθούν σε χώρους στάθμευσης για να προσφέρουν φόρτιση από ηλιακή ενέργεια στα EV, ενώ προστατεύουν και τα αυτοκίνητα από τον ήλιο. Πρόκειται λοιπόν για μια συνολική νίκη και, όπως τονίζει η Envision Solar, ένα ηλιακό δέντρο "λειτουργεί ως λοαγαριασμός για τα πράσινα διαπιστευτήρια της εταιρείας, την στιγμή που παράγει καθαρή ενέργεια και βελτιώνει την αισθητική πολλών σημείων".
  6. Πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι συνεργασίες είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το 32% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών EV στην Καλιφόρνια έχουν ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα στα σπίτια τους, και 16% σχεδιάζουν την εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ