Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 2 τεράστιων ηλιακών εγκαταστάσεων (video)

Διαβάστηκε από 1490 αναγνώστες -

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή δύο τεράστιων πλωτών ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας στις τοποθεσίες Pond και Higashihira Pond της πόλης Kato στην Ιαπωνία.

 
Σύμφωνα με τις Kyocera Corporation και Century Τόκιο Leasing Corporation, οι οποίες συνεργάστηκαν για να χτίσουν τις εγκαταστάσεις, η συνδυασμένη παραγωγή των ηλιακών σταθμών θα είναι περίπου 3.300 μεγαβατώρες (MWh) ετησίως, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 920 νοικοκυριά. Οι τεράστιες πλωτές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής αποτελούν μια ελκυστική και, το πιο σημαντικό, ασφαλή επιλογή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της αβεβαιότητας που επικράτησε μετά το περιστατικό της Fukashima το 2011. Επιπλέον, οι τοποθετημένες σε νερό μονάδες θα παράγουν περισσότερη ενέργεια φέρεται από αυτές που βρίσκονται σε στέγες, καθώς ψύχονται συνεχώς από το νερό στο οποίο επιπλέουν.

Οι δύο εγκαταστάσεις αποτελούνται από ενότητες 11256 255-watt της Kyocera σε μια πλατφόρμα από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι ικανές να αντέχουν μέχρι και σε συνθήκες τυφώνα. Θεωρείται ότι η σκιά που παράγεται από τις τεράστιες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα μειώσει τόσο την ανάπτυξη της άλγης όσο και την εξάτμιση του νερού.

Μια άλλη πολύ μεγαλύτερη εγκατάσταση που σχεδιάζεται θα διαθέτει περίπου 50.000 μονάδες και έχει απόδοση περίπου 15.635 MWh το χρόνο.

Για πανοραμική θέα των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, δείτε το παρακάτω βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ