Ανακοινώθηκε η πρώτη κοινότητα μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου

Διαβάστηκε από 1820 αναγνώστες -

Η εταιρεία Meritage Homes ανοίγει την πρώτη κοινότητα μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου στην Καλιφόρνια, η οποία είναι περίπου 50 μίλια ανατολικά του Λος ¶ντζελες.

 
Η κοινότητα περιλαμβάνει είκοσι Sierra Crest, εκ των οποίων τα αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την Meritage Homes: «Υπάρχουν πολλά σπίτια μηδενικής ενέργειας (Zero Net Energy) σε όλη την Καλιφόρνια, αλλά δεν είναι συγκεντρωμένα σε μία κοινότητα. Αυτή η κοινότητα δεν επιτρέπει μόνο την μείωση του κόστους λειτουργίας για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά παρέχει και τα απαραίτητα δεδομένα για την παραγωγή και τη ζήτηση kW σε κάθε σπίτι και τα δεδομένα που απαιτούνται για το σχεδιασμό υπηρεσιών για την κοινότητα μηδενικής ενέργειας, αφού ο κτιριακός κανονισμός στην Καλιφόρνια εξελίσσεται με βάση το πρότυπο αυτό».

Κτίριο μηδενικής ενέργειας (ZNE) είναι ένα κτίριο με καθαρή κατανάλωση ενέργειας που αγγίζει το μηδέν μέσα στη διάρκεια ενός έτους. H Meritage Homes πετυχαίνει τη μηδενική κατανάλωση ενέργειας χρησιμοποιώντας τον καθαρό αέρα για εξαερισμό, συστήματα ηλιακής ενέργειας, αντλίες θερμότητας, εξαιρετικά θερμομονωτικά τζάμια, ενεργειακά αποδοτικό φωτισμό, έξυπνες συσκευές, συστήματα HVAC και έξυπνες φορτιστές. Αναμένεται ότι τα σπίτια Sierra Crest θα χρησιμοποιούν 60% λιγότερη ενέργεια από ένα νεόκτιστο σπίτι που είναι σύμφωνο με τον τρέχοντα κτιριακό κανονισμό της Καλιφόρνια.

Λόγω της χρήσης των ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών, αυτά τα σπίτια χρειάζονται συστήματα ηλιακής ενέργειας ισχύος μόνο 3.5 - 4.5 kW, αντί των 7-10 kW. Το εύρος των τιμών αγγίζει τα $ 300,000 μέχρι και $ 431,000 για μεγέθη από 1.900 έως 2.900 τ.π.

Η οικοδόμηση και η χρήση ενέργειας στο σπίτι είναι σημαντικοί παράγοντες αλλαγής του κλίματος λόγω εκπομπών, που σημαίνει ότι μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι θα μειωθούν και αυτές οι εκπομπές. Η μηδενική κατανάλωση ενέργειας είναι σαφώς πολύ σημαντική, διότι θα χρειαζόμαστε λιγότερη ενέργεια ανά σπίτι ή κτίριο. Και αυτό σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερη η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα ορυκτά καύσιμα και την πυρηνική ενέργεια.

Επιπλέον, η μέθοδος αποθήκευσης ενέργειας στα σπίτια αρχίζει να γίνεται πλέον πιο ορατή. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον της Tesla για την ανάπτυξη και πώληση συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία στο σπίτι σημαίνει ότι κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες θνα είναι σε θέση να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια.

Έτσι, συνδυάζοντας ένα σπίτι μηδενικής ενέργειας που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, ένα σπίτι θα μπορούσε να είναι σχεδόν απόλυτα αυτάρκες, όσον αφορά στη διαχείριση της ενέργειας. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα μπορούν να παράγουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιούν και ίσως να την πωλούν στο δίκτυο μιας κοινότητας. Τέλος, ακόμα περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά οχήματα τους στο σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ