Το BMW i8 «Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»!

Διαβάστηκε από 1373 αναγνώστες -

Οι ειδικοί σχολίασαν ότι «το BMW i8 θα πρέπει να είναι το πρότυπο για όλα τα “πράσινα”αυτοκίνητα». Κέρδισε το βραβείο μετά από ανταγωνισμό με άλλα 8 μοναδικά eco cars!

 
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό βήμα μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, μετατοπίζοντας την προσοχή της από τα βενζινοκίνητα SUV σε υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, ανεξάρτητα από τα ορυκτά καύσιμα. Η τάση αυτή οδήγησε και σε διάφορα βραβεία, όπως το Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, στα οποία φέτος νικητής αναδείχθηκε το i8 της BMW, που καθιστά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την BMW στην αριστοκρατική αυτή την κατηγορία.

Ο Ulrich Kranz, διευθυντής της σειράς i της BMW, σχολίασε σχετικά με τη νίκη: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, που λαμβάνουμε το βραβείο World Green Car για το i8 της BMW. Σε συνδυασμό με το βραβείο για το Πράσινο Αυτοκίνητο του 2014 για την BMW i3 επιβεβαιώνεται η σωστή στρατηγική μας, όταν πρόκειται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εξαρχής κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων αντί της μετατροπής είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα. Και οι καταναλωτές φαίνεται να συμφωνούν με αυτή τη λογική, αφού η BMW αναγκάστηκε να αυξήσει την παραγωγή του i8, προκειμένου να συμβαδίσει με τη ζήτηση και να μειώσει την διαρκώς αυξανόμενη λίστα αναμονής των πρόθυμων αγοραστών». (Και σημειώστε ότι αυτό είναι ένα αυτοκίνητο $ 136 000).

Η BMW i8 βγήκε πρώτη μέσα σε μια λίστα άλλων εννέα πράσινων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid και του Volkswagen Golf GTE. Ακολουθεί επίσης το i3 της BMW, το οποίο κέρδισε το ίδιο βραβείο το περασμένο έτος, και είναι το τρίτο τέτοιο βραβείο από το 2010, όταν η τεχνολογία ντίζελ BlueMotion της BMW πήρε για πρώτη φορά το βραβείο. Πέντε εμπειρογνώμονες πράσινων αυτοκινήτων επέλεξαν τελικά το i8 ως τον καλύτερο εκπρόσωπο των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων το 2014 και ήταν μόλις πριν από λίγους μήνες όταν το Top Gear ανέδειξε το υβριδικό Bimmer «δικό του» Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ