Το MS Turanor PlanetSolar ξεκινά το ταξίδι του για το 2015

Μετά τις επιτυχίες των προηγούμενων αποστολών Deepwater 2013 και TerraSubmersa 2014 του MS Turanor PlanetSolar, η νέα ηλιακή αποστολή του σκάφους που ανατέθηκε από το Race for Water Foundation ξεκινά με την αναχώρηση από τη Βενετία μετά από μια χειμερινή διαμονή 8 μηνών.

 
Η PlanetSolar λέει η έναρξη αυτής της νέας εκστρατείας έχει να κάνει κυρίως με την άφιξη στη Βρετάνη για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και μετασχηματισμού. Στη διαδρομή, το μεγαλύτερο ηλιακά τροφοδοτούμενο σκάφος στον κόσμο, θα κάνει μια στάση στη Μασσαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών της Μεσογείου, λίγο πριν τη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι για το 2015 (MEDCOP21). Αυτό θα αποτελέσει και την πρώτη πλοήγηση του σκάφους κάτω από τη σημαία του Race for Water, ιδιοκτήτης του σκάφους από τα μέσα Απριλίου 2015.

Το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν που κατασκευάστηκε ποτέ, θα συνεχίσει ρίχνοντας άγκυρα από τις 3 έως τις 8 Ιουνίου στη Μασσαλία, την πρώτη στάση της εκστρατείας αυτής. Σε αυτήν την αρχαία πόλη της Μεσογείου, με τις τιμές της MEDCOP21, το σκάφος θα βρίσκεται μπροστά από το Villa Méditerranée, το οποίο θα φιλοξενήσει το «Village des Solutions». Όλη η περιοχή θα είναι ανοιχτή για το κοινό στοχεύοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Μεσογείου. Η PlanetSolar έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την περίπτωση ως ένας «φωτοβολταϊκός πρέσβης» και ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα της χρήσης καθαρής ενέργειας.

Μετά από αυτό το γεγονός, το MS Turanor PlanetSolar θα συνεχίσει το ταξίδι προς τη Βρετάνη, όπου θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και ορισμένες τροποποιήσεις. Οι τροποποιήσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να καταστεί το σκάφος λειτουργικό για τις επόμενες αποστολές, οι οποίες θα επικεντρωθούν στη ρύπανση των ωκεανών από πλαστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ