Το Solar Impulse κάνει την 3η προσπάθεια για την πτήση-ρεκόρ

Το Solar Impulse 2 είχε προσγειωθεί στην Ναγκόγια την 1η Ιουνίου, οπότε και αναγκάστηκε να το κάνει λόγω της επιδείνωσης των καιρικών κατά μήκος της διαδρομής της πτήσης των πέντε ημερών.

 
Το Solar Impulse 2 ξεκίνησε και πάλι για το μεγαλύτερο σκέλος της πτήσης του γύρω από τον κόσμο. Προσγειωμένο εδώ και σχεδόν τέσσερις εβδομάδες, το μονομελές σκάφος ξεκίνησε σήμερα την Ναγκόγια της Ιαπωνίας μετά από απόφαση του πληρώματος, με την ελπίδα να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς κατευθύνεται προς τη Χαβάη.

Το Solar Impulse 2 είχε προσγειωθεί στην Ναγκόγια την 1η Ιουνίου, οπότε και αναγκάστηκε να το κάνει λόγω της επιδείνωσης των καιρικών κατά μήκος της διαδρομής της πτήσης των πέντε ημερών. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να συνεχίσει τον περίπλου της γης στις 23 Ιουνίου, οι διοργανωτές του Solar Impulse ανησυχούν ότι οι συνεχιζόμενες κακές συνθήκες, η τοπική περίοδος των βροχών, αλλά και η εξάντληση των χρονικών περιθωρίων θα μπορούσαν να οδηγήσου στη ματαίωση (για ένα χρόνο) της αποστολή της και το ηλιακός αεροσκάφος να φυλαχτεί σε ένα Ιαπωνικά υπόστεγο.

Προς το παρόν όμως, μια άλλη προσπάθεια είναι σε εξέλιξη. Με τον Ελβετό πιλότο André Borschberg για άλλη μια φορά στα χειριστήρια, το Solar Impulse 2 απογειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν από τη βελτίωση των συνθηκών και έχει περάσει τώρα το σημείο χωρίς επιστροφή στην προσπάθειά του να φτάσει στη Χαβάη, ένα ταξίδι που θα διαρκέσει πέντε ημέρες και –το απίστευτο για ένα ηλιακά τροφοδοτούμενο σκάφος - πέντε νύχτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ