Toyota: Δοκίμασε λεωφορείο κυψελών καυσίμου στο Τόκιο

Διαβάστηκε από 1300 αναγνώστες -

Η Toyota και η Hino Motors έχουν αρχίσει τη δοκιμή ενός λεωφορείου κυψελών καυσίμου που δημιούργησαν από κοινού στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

 
Η σύντομη δοκιμή, η οποία λαμβάνει χώρα σε δημόσιους δρόμους στις κεντρικές και παραθαλάσσιες περιοχές της πόλης, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την Toyota να αξιολογήσει και να βελτιώσει την τεχνολογία μπροστά σε ένα πιθανό λανσάρισμά του στην αγορά.

Διάφορες άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο είτε έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές σε λεωφορεία τα οποία δεν βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα. Το Λονδίνο και το Γκέτεμποργκ έχουν ήδη δει τα ηλεκτρικά λεωφορεία να εισάγονται στο στόλο τους, ενώ λεωφορεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου δοκιμάζονται στο Αμβούργο και στη βόρειοανατολική Κίνα ήδη από το 2009.

Το λεωφορείο Toyota-Hino τροφοδοτείται από το σύστημα κυττάρων καυσίμου της Toyota που αναπτύχθηκε για χρήση στην Toyota Mirai.
Το σύστημα διαθέτει δύο συστοιχίες κυψελών καυσίμου και κινητήρες μαζί με οκτώ υψηλής πίεσης δεξαμενές υδρογόνου που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 480 λίτρα υδρογόνου. Μπορεί να παράγει μέγιστη ισχύ 114 kW σε καθεμία από τις δύο μονάδες του. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ