Ενεργοποιήθηκε η μονάδα βιομεθανίου της WELTEC στη Γαλλία

Στις 5 Αυγούστου, η μονάδα βιομεθανίου «Longchamps», ενεργοποιήθηκε στο Franche-Comté της αν. Γαλλίας. Εκεί, ο χειριστής της μονάδας David Peterschmitt χρησιμοποιεί 6.000 τόνους γεωργικών περισσευμάτων το χρόνο για την παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια χώνευση.

 
Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική επεξεργασία του βιοαερίου, η γερμανική εταιρεία κατασκευής WELTEC BIOPOWER αποφάσισε να αναπτύξει μια ευέλικτη, συμπαγή τεχνολογία μεμβρανών. Στη διαδικασία διαχωρισμού που αποτελείται από τρία στάδια, το μεθάνιο διαχωρίζεται από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), τους υδρατμούς και τα άλλα συστατικά με τη βοήθεια των ειδικών πολυμερών μεμβρανών. Η διαδικασία μεμβρανών της WELTEC είναι ιδιαίτερα αποδοτική και προσφέρει παραγωγή μεθανίου περίπου στο 99%.

Η συμπίεση είναι ένα άλλο πλεονέκτημα της διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό, το διαχωρισμένο μεθάνιο έχει ήδη την απαραίτητη πίεση για την τροφοδοσία του στο δίκτυο του φυσικού αερίου, χωρίς να συμπιέζεται και πάλι. Αυτό εξοικονομεί κόστος εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα πρόσθετο συμπιεστή και επιτρέπει την οικονομική χρήση της μεθόδου επεξεργασίας βιοαερίου της WELTEC, ακόμη και για μικρότερες εγκαταστάσεις. Αυτή η μέθοδος επεξεργασίας εξοικονομεί επίσης χρήματα σε άλλους τομείς: Τα μόρια διαχωρίζονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών. Επιπλέον, η τεχνολογία μεμβράνης ξεχωρίζει για τη συμπαγή της εγκατάσταση στο δοχείο, μειώνοντας την εναέρια εγκατάσταση.

Για τη βελτιστοποίηση του συγχρονισμού των μονάδων, η WELTEC ενσωμάτωσε και τον έλεγχο LoMOS SPS. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος είναι η διαχείριση του έργου με μια βάση δεδομένων SQL: Ο χρήστης πρέπει απλά να εισάγει τις επιμέρους εργασίες του για τη μονάδα βιοαερίου στο φιλική προς το χρήστη ημερολόγιο, και μετά ο έλεγχος LoMOS SPS εκτελεί αυτόματα τις καταχωρήσεις.

Σχετικά με τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία και τα υψηλής ποιότητας συστατικά, ο κατασκευαστής και χειριστής του έργου David Peterschmitt είναι πολύ αισιόδοξος: «Είμαι πεπεισμένος ότι με τις χρησιμοποιούμενες από την WELTEC BioPower τεχνολογίες θα διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση, καθώς και η μόνιμα σταθερή, οικονομική λειτουργία των μονάδων από βιομεθάνιο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ