Tesla: Μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη η παραγωγή του Gigafactory

Διαβάστηκε από 1037 αναγνώστες -

H παραγωγή των σταθερών συστημάτων αποθήκευσης έχει ήδη αρχίσει στις εγκαταστάσεις της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, ενώ το Gigafactory της εταιρείας είναι «σε καλό δρόμο» και θα μπορούσε ακόμα και να επεκταθεί πέρα από τα αρχικά σχέδια, δήλωσαν στελέχη της εταιρείας.

 
Αρκετοί από τους διευθύνοντες της εταιρείας έλαβαν μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη με αναλυτές και επενδυτές για να συζητήσουν τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η πλειοψηφία των συζητήσεων είχε ως επίκεντρο τα προγράμματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, τα οποία σηματοδότησαν την τρίτη επέτειο από το άνοιγμα Model S στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων δύσκολων ερωτήσεων σχετικά με τη μείωση στις προβλέψεις για τις πωλήσεις από 55.000 σε 50.000 για φέτος.

Τα στελέχη στη συνέχεια τοποθετήθηκαν για μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την Tesla Energy, τα σταθερά συστήματα αποθήκευσης που ξεκίνησαν στα τέλη του Απριλίου. Οι κρατήσεις για έναν οικιακό προϊόν, το Powerwall, και το εμπορικό Powerpack, ανέρχονταν σε περισσότερα από 1 δις δολάρια, δήλωσε ο CEO της εταιρείας. Ο Musk τόνισε ότι η εταιρεία είναι «ουσιαστικά sold out» για ό, τι θα μπορούσε να πουλήσει κατά τη διάρκεια του 2016, πριν συνεχίσει λέγοντας ότι ότι η εταιρεία αναμένει να κάνει περίπου US $ 40 με 45.000.000 πωλήσεις αποθήκευσης ενέργειας το 4ο τρίμηνο, και «ίσως 10 φορές περισσότερο την επόμενη χρονιά».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόοδο του Gigafactory, ο Musk ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να προσθέσει περισσότερη χωρητικότητα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, λέγοντας ότι «καθώς περνούσαμε όλο και περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με το Gigafactory, είμαστε πλέον σε θέση να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα στο χώρο της παραγωγής και τη συνολική απόδοση περισσότερο από τις αρχικές προσδοκίες μας». Το Gigafactory σήμερα προβλέπεται να ανέλθει στο 50GWh ετήσιας δυναμικότητας μέχρι το 2020.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ