Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης συνδέθηκε στο δίκτυο

Διαβάστηκε από 1591 αναγνώστες -

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη, ένα έργο 300MW που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Neoen, με έδρα στη Γαλλία κοντά στο Μπορντό, συνδέθηκε με το δίκτυο.

 
Η Neoen ξεκίνησε τη δημιουργία του πάρκου αξίας 360 εκατομμυρίων πριν 10 περίπου μήνες σε μια έκταση 250 εκταρίων στην περιοχή Cestas στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Το πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 250.000 ανθρώπους, όσους δηλαδή αριθμεί η γειτονική πόλη του Μπορντό. Εάν στην ενέργεια περιληφθεί και η θέρμανση, τότε ο αριθμός αυτός μειώνεται σε 150.000 άτομα, όπως δήλωσε ο διαχειριστής του έργου Guilhem de Tyssandier της Neoen.

Μια κοινοπραξία που αποτελείται από την Eiffage, τη θυγατρική της Clemessy, τη Schneider Electric και την KRINNER, ήταν υπεύθυνη για τα έργα και την κατασκευή του πάρκου, το οποίο χωρίστηκε σε 25 διαφορετικές μονάδες των 12MW η καθεμιά.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπήρχαν 250 εργαζόμενοι στην περιοχή, οι οποίοι εγκαθιστούσαν περίπου 5MW ηλιακών συλλεκτών κάθε μέρα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα το θέμα του προσανατολισμού σε Ανατολή-Δύση.

Οι μονάδες δόθηκαν από τρεις ξεχωριστούς κινέζους κατασκευαστές, την Trina Solar, τη Yingli Solar και την Canadian Solar.

Η ηλεκτρική ενέργεια θα πωλείται με βάση μια 20ετή συμφωνία με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας EDF. Το ηλιακό πάρκο έχει τη δυνατότητα να πουλά την ηλεκτρική ενέργεια σε τιμή 105¤/MWh.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το πάρκο συνδέθηκε με το μοναδικό δίκτυο υψηλής τάσης της Γαλλίας, το Réseau de transport dΆélectricité (RTE), το οποίο παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε όλη τη χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ