Οι εγκαταστάσεις της Robert Bosch Α.Ε. στο Κορωπί

Το ιστορικότερο ξενοδοχείο της Αθήνας χρησιμοποιεί θέρμανση και μεγαφωνικό σύστημα αναγγελιών της Bosch.

Εξοικονόμηση, αξιοπιστία και ασφάλεια στη θέρμανση με σφραγίδα Bosch

Διαβάστηκε από 2782 αναγνώστες -

Επιλέγοντας την Bosch ως προμηθευτή προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων σχεδιασμένων με γνώμονα τη φιλοσοφία «Τεχνολογία για τη ζωή», μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι βασίζεστε σε τεχνολογίες αιχμής από έναν κατασκευαστή παγκόσμιας εμβέλειας.

 
O εθνικός στρατηγικός στόχος για διεύρυνση της τουριστικής σεζόν περνάει αναπόφευκτα μέσα από την αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων στον τομέα της θέρμανσης, και εδώ ακριβώς καλούμαστε να απαντήσουμε στις προκλήσεις.

Με ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων στον τομέα της θέρμανσης, η Bosch Θερμοτεχνική, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων, στηριζόμενη στην αρτιότητα των προϊόντων της και τη δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας για κάθε είδους εφαρμογή θέρμανσης. Χάρη στο πλήρες και επεκτάσιμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που διαθέτουμε στους τομείς δραστηριοποίησής μας, καθώς και την εμπειρία και τεχνογνωσία δεκαετιών, μπορούμε να δώσουμε τη βέλτιστη λύση για την κάλυψη των διαφορετικών απαιτήσεων κάθε έργου.

Επίσης, το τμήμα Συστημάτων Ασφαλείας της Bosch διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων συστημάτων φωνητικού συναγερμού, μεγαφωνικών, συνεδριακών/μεταφραστικών, πυρανίχνευσης, συναγερμού, ελέγχου πρόσβασης και συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης, με τη δυνατότητα ενοποίησης όλων των παραπάνω με το λογισμικό BIS (Building Integration System).

Προσέγγιση με βάση τις απαιτήσεις του ξενοδοχείου
Ξέρουμε καλά ότι ένα ξενοδοχείο χρειάζεται:

  • Ένα αποδοτικό σύστημα θέρμανσης που θα εξοικονομεί ενέργεια, θα περιορίζει το κόστος και θα μπορεί να προσαρμόζει τη λειτουργία του στην εκάστοτε ζήτηση που ορίζει ο βαθμός πληρότητας.
  • Ένα αξιόπιστο σύστημα θέρμανσης που σε συνδυασμό με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για συντήρηση και επισκευή, δεν θα αφήνει το ξενοδοχείο ποτέ χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό.
  • Ένα αποδοτικό και ασφαλές σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης.
Έχουμε, λοιπόν, τη γκάμα προϊόντων θέρμανσης για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές. Από μικρής έως μεγάλης κλίμακας έργα, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο βέλτιστος συνδυασμός όλων των τεχνολογικών λύσεων. Προσφέρουμε επαγγελματική υποστήριξη σε κάθε στάδιο του έργου σας με υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την υψηλή απόδοση, την αξιοπιστία και την ασφαλή λειτουργία του εγκατεστημένου συστήματος.

Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα λύσεων που καλύπτει σχεδόν κάθε απαίτηση. Ενδεικτικά:
  • Λέβητες ζεστού νερού, αερίου ή πετρελαίου, ισχύος από 24kW για οικιακής έως 19,2MW για βιομηχανικής και εμπορικής κλίμακας εφαρμογές.
  • Συστοιχίες λεβήτων αερίου συμπύκνωσης (π.χ. 400 kW σε μόλις 1m2).
  • Λέβητες ατμού, δυναμικότητας από 175 έως 55.000 kg/h, για ξενοδοχεία, βιομηχανίες, επαγγελματικά πλυντήρια, νοσοκομεία.
  • Αντλίες θερμότητας νερού/νερού και αέρα/νερού. Ηλιοθερμικά συστήματα για ζεστό νερό χρήσης και συνεισφορά στη θέρμανση, θερμοσιφωνικά ηλιακά συστήματα.
  • Θερμοδοχεία αποθήκευσης ζεστού νερού.
  • Αυτοματισμούς θέρμανσης, έξυπνα συστήματα ελέγχου για όλες τις εφαρμογές της θέρμανσης που προσφέρουν ευκολία στο χειρισμό και εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση.
  • Θερμαντικά σώματα, υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Η Bosch Θερμοτεχνική κρίθηκε ως η καταλληλότερη επιλογή για τη θέρμανση του μεγάλου ξενοδοχείου στην καρδιά της Αθήνας. Στο λεβητοστάσιο του ιστορικότερου ξενοδοχείου της Αθήνας, μετά την τελευταία ανακαίνισή του, λειτουργούν για τη θέρμανση του κτιρίου τρεις χαλύβδινοι λέβητες Logano S815, ονομαστικής ισχύος 1000kW ο καθένας. Οι λέβητες της σειράς Logano είναι επιδαπέδιοι, χαμηλών θερμοκρασιών με θάλαμο καύσης αναστροφής καυσαερίων και λειτουργούν με πετρέλαιο ή αέριο. Ο βαθμός απόδοσής τους φτάνει το 93%.

Εγκαταστάσεις Bosch και Holiday Inn Θεσσαλονίκης
Στο λεβητοστάσιο του κτιρίου της Bosch στο Κορωπί είναι εγκατεστημένοι σε συστοιχία 10 επίτοιχοι λέβητες αερίου συμπύκνωσης Logamax plus GB162 - 100kW ο καθένας, εξασφαλίζοντας πολύ ελαστική και ευέλικτη λειτουργία με σημαντικά χαμηλή κατανάλωση. 

Αντίστοιχο σύστημα έχει εγκατασταθεί και στο αναβαθμισμένο λεβητοστάσιο του ξενοδοχείου Holiday Inn Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τις ανάγκες σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης. Λόγω της διάταξης σε συστοιχία, η αξιοπιστία του συστήματος γίνεται ασύγκριτα υψηλή, ενώ λόγω της αναλογικής ρύθμισης της ισχύος των λεβήτων και της τεχνολογίας συμπύκνωσης που χρησιμοποιούν, η κατανάλωση αερίου μειώνεται στο ελάχιστο.


Σχετικά με την Bosch
Η Bosch Thermotechnik GmbH αντιπροσωπεύει τον εμπορικό τομέα της τεχνολογίας θέρμανσης του ομίλου Bosch και με τις διεθνούς παρουσίας θυγατρικές της εταιρείες αποτελεί στην Ευρώπη έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές προϊόντων θέρμανσης και ζεστού νερού που στοχεύουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Η Bosch Thermotechnik διαθέτει ισχυρές διεθνείς και εγχώριες επωνυμίες και μια ευρεία γκάμα προϊόντων, η οποία παράγεται σε συνολικά 20 εργοστάσια σε δέκα χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν συστήματα ηλιακής θέρμανσης, αντλίες θερμότητας, λέβητες στερεού καυσίμου, συστήματα θέρμανσης υψηλής απόδοσης με βάση τα ορυκτά καύσιμα καθώς και έξυπνα συστήματα ελέγχου.


Robert Bosch S.A
Ερχείας 37
19400 Κορωπί
Τηλ. 210 5701 360
Fax: 210 5701 415
www.bosch.gr
www.buderus.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ