Το top τουριστικό αξιοθέατο της Αφρικής γίνεται ηλιακό

Το Victoria & Alfred Waterfront (V & A Waterfront) στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα τουριστικά σημεία στην Αφρική και προσελκύει περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

 
Το ιστορικό συγκρότημα που αποτελείται από δύο λιμάνια και τα τριγύρω κτίρια είναι μια περιοχή μικτής χρήσης με έμφαση στη λιανική, τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, με τη συνεχή λειτουργία του λιμανιού. Αυτό λοιπόν το συγκρότημα έγινε ηλιακό.

Οκτώ από τα ανασκευασμένα ιστορικά κτίρια του συγκροτήματος καλύφθηκαν με 4.200 ηλιακούς συλλέκτες. Το φωτοβολταϊκό σύστημα με έναν μετατροπέα Sunny Tripower της SMA έχει συνολική παραγωγή 1.093,8 kWp. Η ημερήσια παραγωγή καθαρής ηλιακής ενέργειας των 4.495 kWh είναι αρκετή για να καλύψει έως και το 35% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στα οκτώ κτίρια. Το V & A Waterfront - ένας από τους τρεις κορυφαίους καταναλωτές νερού και ηλεκτρικής ενέργειας στο Κέιπ Τάουν - θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανεξαρτησία του από εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το V & A Waterfront, ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο έργο για μας», λέει ο Thorsten Ronge, Διευθύνων Σύμβουλος της SMA στη Νότια Αφρική. «Δεδομένου ότι η εγκατάσταση έγινε σε μια ποικιλία από στέγες διαφορετικών κτιρίων, έχουμε αναπτύξει μια λύση συγκεκριμένου μετατροπέα Sunny Tripower μετατροπείς διαφόρων κατηγοριών ισχύος από το ολοκληρωμένο portfolio μετατροπέων της SMA. Με αυτή τη λύση, η SMA απέδειξε και πάλι την ικανότητά της να προσφέρει καινοτόμο, υψηλής ποιότητας τεχνολογία για κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ