Συνεχίζεται το ταξίδι του Solar Impulse 2

Με την εγκατάσταση νέων μπαταριών, καθώς και συστημάτων σταθεροποίησης και ψύξης, το Solar Impulse 2, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον πρώτο «ηλιακό» γύρο του κόσμου.

 
Μετά από 7 μήνες στη Χαβάη, το αεροσκάφος Solar Impulse 2, αναμένεται να βρεθεί και πάλι στον αέρα, για τη συνέχιση του ταξιδιού του. Με αποκλειστική χρήση της ηλιακής ενέργειας, το Solar Impulse 2, απογειώθηκε αρχικά από το ¶μπου Ντάμπι, με στόχο να κάνει τον ιστορικά πρώτο γύρο του κόσμου, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια που τροφοδοτείται άμεσα από τον ήλιο.
Αφού εκπλήρωσε όμως επιτυχώς και το «κομμάτι» του ταξιδιού από τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας στη Χαβάη, οι επιστήμονες του προγράμματος διαπίστωσαν κατά τους ελέγχους, σημαντικές ζημιές στις μπαταρίες του αεροσκάφους, καθώς η υπερβολική μόνωση στο φωτοβολταϊκό σύστημα, οδήγησε σε υπερθέρμανση, που δεν ήταν δυνατό να «διορθωθεί» κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ως εκ τούτου, προχώρησαν στην εγκατάσταση νέων μπαταριών, αλλά και συστημάτων σταθεροποίησης και ψύξης, τα οποία και τέσταραν σε μία δοκιμαστική πτήση 90 λεπτών, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η επιτυχία της δοκιμής λοιπόν, έδωσε το… σύνθημα για τη συνέχιση του ταξιδιού, με το Solar Impulse 2 να ετοιμάζεται για μία 4ήμερη πτήση, μέχρι τη δυτική ακτή των ΗΠΑ, από όπου και θα επιστρέψει τελικά, στο ¶μπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας τον πρώτο ηλιακό, γύρο του κόσμου.

Πηγή: Solar Impulse

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ