Μειώνει το κόστος των μπαταριών της η Tesla

Διαβάστηκε από 1095 αναγνώστες -

Ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια του κόσμου κατασκευάζει η Tesla στη Νεβάδα, με στόχο να αυξήσει την παραγωγή της και να μειώσει το κόστος των μπαταριών της (VIDEO).

 
Για το μεγαλύτερο εργοστάσιο του κόσμου, κάνει λόγο ο κολοσσός της ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία Tesla, σχολιάζοντας την κατασκευαστική πρόοδο του Tesla Gigafactory, το οποίο και θα καταλαμβάνει κατά την ολοκλήρωσή του, 10 εκατ. τ.μ. από την επιφάνεια της Νεβάδα των ΗΠΑ. Πρόκειται για το νέο εργοστάσιο της εταιρείας, το οποίο σύμφωνα με την ίδια, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να της δώσει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος των μπαταριών της κατά 30%, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή της σε κύτταρα μπαταριών, χωρητικότητας 35 GWh το χρόνο ή συστυχίες μπαταρίας 50 GWh (σ.σ. το 1 GWh είναι το ισοδύναμο της κατανάλωσης ή παραγωγής, 1 δισ. βατ για μία ώρα).
Μόλις την περασμένη εβδομάδα άλλωστε, ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι με το νέο εργοστάσιο της εταιρείας, θα έχει τη δυνατότητα να παράγει 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανά έτος, από το 2018 και μετά. «Η Tesla πρόκειται να προσπαθήσει σκληρά, ώστε να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων του κόσμου. Το γραφείο μου βρίσκεται στο τέλος της γραμμής παραγωγής και έχω ένα υπνόσακο και μία αίθουσα συνεδριάσεων δίπλα του, τα οποία και χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Όλη η ομάδα μας είναι εξαιρετικά εστιασμένη σε αυτό το στόχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Όπως σημειώνουν πάντως, οι αναλυτές της αγοράς, η Tesla δεν έχει καταφέρει ούτε μία φορά να πετύχει ένα από τα χρονοδιαγράμματα που έχει βάλει κατά καιρούς και ο αριθμός των 500.000 αυτοκινήτων θεωρείται «τρομακτικός».
Παρόλα αυτά, σημειώνουν στο Bloomberg, ότι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων παγκοσμίως, παράγει 1,5 εκατ. οχήματα για λογαριασμό της Hyundai και το εργοστάσιο της Ford στο Κάνσας, 460.000 οχήματα, οπότε ο στόχος της Tesla δεν μπορeεί να χαρακτηριστεί αδύνατος.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ