Το πρώτο μετρό που "τρέχει" με τον ήλιο

Διαβάστηκε από 1050 αναγνώστες -

Μέχρι το 2017 το μετρό στην πόλη Σαντιάγκο της Χιλής, αναμένεται να τροφοδοτείται με ενέργεια που θα προέρχεται από ηλιακό πάρκο 100 ΜW.

 
Συμφωνία για την προμήθεια 300 γιγαβατώρων ετησίως, υπέγραψαν οι εταιρείες Total και SunPower Corp, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των ενεργειακών αναγκών του μετρό στην πόλη Σαντιάγκο της Χιλής. Με τη συμφωνία αυτή, το μετρό του Σαντιάγο θα γίνει το πρώτο σύστημα μαζικής μεταφοράς στον κόσμο που θα κινείται κυρίως από ηλιακή ενέργεια.

Πηγή τροφοδοσίας, θα είναι ένα νέο ηλιακό πάρκο στους κοντινούς δήμους Λα Ιγουέρα και Βαγιενάρ, ισχύος 100 MW, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει εντός του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της αμέσως επόμενης χρονιάς.

«Αυτό το έργο εκφράζει τη δέσμευση της Χιλής για ένα βιώσιμο κόσμο. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το μετρό για την ανάπτυξη ενός νέου τρόπου τροφοδοσίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, με ανταγωνιστική, αξιόπιστη και καθαρή ενέργεια. Το έργο αυτό υποστηρίζει τη φιλοδοξία μας να γίνουμε ένας υπεύθυνος ενεργειακός εταίρος, σχολίασε σχετικά ο ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος ΑΠΕ της Total, Bernard Clément.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ