Ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ΑΠΕ στην Πορτογαλία

Διαβάστηκε από 1269 αναγνώστες -

Τη δυνατότητα να «τρέξει» τις ανάγκες της σε ηλεκτρική ενέργεια μόνο με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για 4 συνεχείς ημέρες, απέδειξε ότι έχει η Πορτογαλία.

 
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κερδίζουν διαρκώς «έδαφος» στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αφού προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για τις βιομηχανίες και κατΆεπέκταση για τα κράτη, τα οποία και στρέφονται με όλο και πιο έντονους ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πορτογαλία, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία ZERO System Sustainable Land και τον Σύνδεσμο Ανανεώσιμης Ενέργειας της χώρας (APREN), κάλυψε το 100% των αναγκών για συνολικά 107 ώρες, αποκλειστικά από τις ΑΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου, στις 7 Μαΐου έως το βράδυ της Τετάρτης, 11 Μαΐου, η ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, προήλθε αποκλειστικά από ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα να επιτύχει νέο εθνικό ρεκόρ, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχολιάζοντας το γεγονός, οι αρμόδιες αρχές της χώρας, τόνισαν ότι το εν λόγω επίτευγμα, δείχνει ότι η Πορτογαλία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους στόχους της γύρω από τις ΑΠΕ, για τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, απεξαρτητοποιώντας την παράλληλα, από τα ορυκτά καύσιμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ