«Πράσινη» πρωτοβουλία για νοικοκυριά στις ΗΠΑ

Διαβάστηκε από 1911 αναγνώστες -

Την πρόσβαση στην ηλιακή ενέργεια και την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης σε ολόκληρη τη χώρα, σκοπεύει να αυξήσει η νέα πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης.

 
Μία νέα «πράσινη» πρωτοβουλία ανακοίνωσε πρόσφατα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Πρόκειται για το «Clean Energy Savings For All Initiative», το οποίο και έχει ως στόχο να αυξηθεί η πρόσβαση των αμερικανικών νοικοκυριών στην ηλιακή ενέργεια, αλλά και μία γενικότερη προώθηση της ενεργειακής απόδοσης σε ολόκληρη τη χώρα.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται ταυτόχρονα από πολλά τμήματα της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, το τμήμα Ενέργειας (DOE), Οικισμού και Αστικής Ανάπτυξης (HUD), το τμήμα Γεωργίας (USDA), το τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), το τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων (VA), αλλά και η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA).

«Από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά του, έχουμε μειώσει το κόστος των συστημάτων ηλιακής ενέργειας πάνω από 70%, ενώ η ηλιακή βιομηχανία προσθέτει θέσεις εργασίας με ρυθμό δώδεκα φορές πιο γρήγορο από ό, τι κάθε άλλος τομέας της αμερικανικής οικονομίας», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος Ομπάμα, εξηγώντας το λόγο που επικεντρώνεται η κυβέρνηση προς αυτόν τον τομέα.

Όσον αφορά την εν λόγω πρωτοβουλία, στόχος της είναι φέρει 1 GW ηλιακής ενέργειας σε νοικοκυριά μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων έως το 2020, γεγονός που αποτελεί μία τεράστια επέκταση του στόχου που είχε αρχικά κατατεθεί από την ίδια κυβέρνηση και ο οποίος ήταν 10 φορές μικρότερος.

«Επικροτούμε την κυβέρνηση για την συνεχή δέσμευση της να επεκτείνει την πρόσβαση στην καθαρή, προσιτή και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια», δήλωσε σχετικά ο Tom Kimbis, προσωρινός πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας της χώρας, προσθέτοντας ότι «για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να μειώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφελείας τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην παραγωγή ενέργειας τους, η σημερινή ανακοίνωση είναι πραγματικά ενδυνάμωση. Η βιομηχανία αναγνωρίζει επίσης τις προσπάθειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ