Το Solar Impulse 2 στην Αίγυπτο

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το ταξίδι του ηλιακού αεροσκάφους «Solar Impulse 2», πάνω από τις πυραμίδες της Αιγύπτου, όπως τις κατέγραψε το σχετικό video.

 
Το Solar Impulse 2 έχει χαρακτηριστεί ως ο προάγγελος μιας νέας εποχής για την ενέργεια και τα αεροπορικά ταξίδια, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια, ως «καύσιμό» του. Ξεκινώντας από την Ιαπωνία και με ενδιάμεσους σταθμούς στην Αφρική, τη Χαβάη και τις ΗΠΑ, αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο σημείο εκκίνησης για να ολοκληρώσει αυτό τον άτυπο γύρο της γης.
Πρόκειται για μία ιδέα που «γεννήθηκε» στην Ελβετία και απώτερος στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη, γύρω από την κλιματική αλλαγή, κατευθύνοντάς τους προς τις νέες «πράσινες» τεχνολογίες και τη χρήση «καθαρής» ενέργειας, φιλικής για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, έφθασε πρόσφατα και στην Αίγυπτο, κάνοντας μία στάση στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί όμως, το ταξίδι του πάνω από τις πυραμίδες της χώρας, ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς δημιούργησε μοναδικές εικόνες που συνδυάζουν την αρχαιότητα με το μέλλον.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ