12αρι κλιματιστικό inverter νέας γενιάς για θέρμανση σε 25 τμ
3.424 επισκέψεις στο άρθρο
Με «δωδεκάρι» (12.000 BTU) κλιματιστικό καλύπτεις άνετα 25 τμ. Μικρότερο θα «ζορίζεται» (αύξηση κατανάλωσης). Δουλεύει στο φουλ; Περισσότερες φθορές, βλάβες, έξοδα συντήρησης. Παίζει ρόλο η διαρρύθμιση και το ύψος.
Τα κλιματιστικά τεχνολογίας inverter νέας γενιάς προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση και αθόρυβη λειτουργία, αντιδιαβρωτική προστασία για να τα έχεις πολλά χρόνια, ενώ με το ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού που διαθέτουν αποφεύγεις σκόνης και μούχλα, άρα γλιτώνεις περισσότερα χρήματα και από τη συντήρηση. Φτάνει όμως το να είναι inverter, αν δεν ξέρουμε πόσα BTUs πρέπει να είναι, ανάλογα με το χώρο;
Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »
Αρκεί να είναι inverter το κλιματιστικό για να κάνει τη δουλειά του; - Με «δωδεκάρι» (12.000 BTU) κλιματιστικό καλύπτεις άνετα 25 τμ
- Μικρότερο θα «ζορίζεται» (αύξηση κατανάλωσης), όχι επιθυμητό αποτέλεσμα
- Δουλεύει στο φουλ; Περισσότερες φθορές, βλάβες, έξοδα συντήρησης
- Παίζει ρόλο η διαρρύθμιση και το ύψος του χώρου
Ο ρόλος των «BTUs» στην επιλογή κλιματιστικού!
Το BTU είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ώστε να γνωρίζεις τι κλιματιστικό θα πάρεις, ανάλογα με το χώρο (τετραγωνικά) που θέλεις να καλύψεις.
Τον όρο BTU (British Thermal Unit) τον ακούς συχνά στα κλιματιστικά και έχει να κάνει με την ισχύ του μηχανήματος. Με απλά λόγια, ποσότητα θερμότητας (ενέργειας) ανά ώρα, που είτε μπορεί να απορροφήσει το κλιματιστικό μας σε λειτουργία ψύξης, είτε να εκλύσει σε λειτουργία θέρμανσης.
Με ακόμα πιο απλά λόγια, απαντώντας στις ερωτήσεις των αναγνωστών μας, θα πούμε ό,τι με ένα «δωδεκάρι» (12.000 BTU), μπορούμε άνετα να καλύψουμε χώρο ως 25 τ.μ. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε γιατί πολλοί κάνουν το συχνό λάθος της αγνόησης των τετραγωνικών.
Ναι, μπορείς, αν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις ένα μικρότερο κλιματιστικό για μεγαλύτερο χώρο, αλλά θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα ότι θα έχεις μεγάλη κατανάλωση, δηλαδή μεγαλύτερο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, περισσότερες φθορές, δηλαδή πολλά έξοδα συντήρησης και βέβαια όχι το επιθυμητό επίπεδο ψύξης/θέρμανσης. Αυτό συμβαίνει, γιατί πολύ απλά το μικρότερο κλιματιστικό θα «ζορίζεται», δουλεύοντας στο φουλ.
Για να έχεις 1 ιδέα για το τι κλιματιστικό χρειάζεσαι ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις, μάθε ότι: - 9 – 13 τμ; 7.000 BTUs
- 13 – 18 τμ; 9.000 BTUs
- 18 – 25 τμ; 12.000 BTUs
- 25 – 30 τμ; 14.000 BTUs
- 30 – 35 τμ; 16.000 BTUs
- 35 – 40 τμ; 18.000 BTUs
- 40 – 45 τμ; 20.000 BTUs
- 45 – 55 τμ; 22.000 BTUs
- 55 – 65 τμ; 24.000 BTUs
Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο παίζει η διαρρύθμιση και το ύψος του χώρου. Με απλά λόγια, δεν είναι ίδιοι όλοι οι χώροι των 25 τετραγωνικών μέτρων. Αν για παράδειγμα, ο χώρος είναι ενιαίος (πχ ένα σαλόνι), δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως υπάρχει διαχωρισμός χώρου (πχ κι άλλα δωμάτια) αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη πριν προχωρήσεις στην αγορά.
Inverter, η τεχνολογία που κάνει οικονομικό το κλιματιστικό σου!
Η τεχνολογία inverter νέας γενιάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα της μεγάλης απόδοσης των κλιματιστικών, μα και στην οικονομική λειτουργία τους. Χωρίς να μπλέκουμε με τεχνικούς όρους που πολλές φορές μπερδεύουν τα πράγματα, θα πούμε με απλά λόγια το τι κάνει ένα inverter κλιματιστικό, δηλαδή το «ζουμί».
Ένα inverter τελευταίας τεχνολογίας εγγυάται μεγάλη απόδοση και το χειμώνα με οικονομική κατανάλωση, σε σχέση με ένα παλιό κλασικό κλιματιστικό, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερες βλάβες (λιγότερα έξοδα συντήρησης) & αθόρυβη λειτουργία.
Συμπέρασμα
Η επιλογή του κλιματιστικού, σε ό,τι αφορά τα BTUs, πηγαίνει ανάλογα με το χώρο που διαθέτεις. Ασφαλώς και θα κοιτάξεις το πόσο κάνει ένα κλιματιστικό, ανάλογα με τα χρήματα που θέλεις να επενδύσεις, αλλά η σύγκριση μεταξύ 2 ή και περισσότερων κλιματιστικών που έχεις εντοπίσει, θα πρέπει να γίνεται με βάση τα ίδια BTUs και βέβαια και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που διαθέτουν (περισσότερα ή λιγότερα). Αν επιλέξεις ένα μικρότερο κλιματιστικό για μεγάλο χώρο, τότε μπορεί να δώσεις λιγότερα χρήματα 1 φορά, αλλά θα τα δώσεις πίσω στο πολλαπλάσιο για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω.