Ηλεκτρισμός από νοικοκυριά στην Ε.Ε. του 2050

Διαβάστηκε από 1537 αναγνώστες -

Μέχρι το 2050, πάνω από τα μισά νοικοκυριά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαν να αποτελούν παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 
Το ρόλο των αυτόνομων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει μία νέα έκθεση της ανεξάρτητης εταιρείας ερευνών και παροχής συμβουλών CE Delf, αναδεικνύοντας τις μεγάλες δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με αυτή, πάνω από τα μισά νοικοκυριά της Ε.Ε. θα μπορούσαν να παράγουν τη δική τους ενέργειας μέχρι το 2050, γεγονός που θα τους επέτρεπε μαζί με επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς να συμβάλλουν στην παραγωγή, την προσφορά και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, για όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση εκτιμά ότι το 83% των νοικοκυριών στην Ε.Ε. θα μπορούσε να αποτελείται από «ενεργειακούς πολίτες», με περίπου 113 εκατ. εξ αυτών να συνδράμουν στο δίκτυο, παράγοντας τη δική τους ενέργεια.
Η έκθεση της CE Delf μάλιστα, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να οδηγήσει τα νοικοκυριά προς αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντάς τους έξτρα κίνητρα, αφού τα οφέλη από ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν τεράστια, με μεγαλύτερο όλων την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Οι άνθρωποι μπορούν να πυροδοτήσουν την ενεργειακή επανάσταση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ