Τα σπίτια έχουν σχεδιαστεί με το πρότυπο των Παθητικών Κτιρίων για την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η αυτοτροφοδοτούμενη πόλη επιτυγχάνει αυτόν τον άθλο μέσω του έξυπνου ηλιακού σχεδιασμού και πάρα πολλών φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένων προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι εσωτερικοί χώροι των σπιτιών έχουν άπλετο φυσικό φως.

Ο έξυπνος σχεδιασμός του συστήματος καταφέρνει να φτάνει σε αυτά τα ποσά παραγωγής ενέργειας.

Μια πλήρως αυτόνομη πόλη

Διαβάστηκε από 2449 αναγνώστες -

Η πόλη αυτή είναι μια από τις πιο καθαρές και «πράσινες», αφού είναι πλήρως αυτοτροφοδοτούμενη! Πώς γίνεται αυτό;

 
       Τα πιο πρόσφατα νέα για τον τομέα της πράσινης ανάπτυξης έρχονται από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από την πόλη Sonnenschiff. Η πόλη αυτή είναι μια από τις πιο καθαρές και «πράσινες», αφού είναι πλήρως αυτοτροφοδοτούμενη! Πώς γίνεται αυτό; Αρχικά,μέσω μιας έξυπνης εγκατάστασης φωτοβολταικών πάνελ που καλύπτουν σχεδόν όλα τα κτίρια της πόλης. Το Solarsiedlung, που στα γερμανικά σημαίνει ηλιακό χωρίο, φαίνεται στον σχεδιασμό του εύκολο αλλά δεν είναι. Το έργο έχει κατασκευαστεί με στόχο το πρότυπο  Passivhaus( Παθητικό Κτίριο) όπως το ονομάζουν στην Γερμανία.
      
Το εντυπωσιακό είναι πως όλη η κατασκευή μπορεί να παράγει 4 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτήν που η πόλη έχει πραγματικά ανάγκη. 52 εμπορικά και μη κτίρια ανήκουν στον σχεδιασμό αυτό και συνθέτουν μια γειτονιά με χώρους πράσινου και άλλα ενδιαφέροντα μέρη. Η θερμομομόνωση των κτιρίων δεν έλειψε φυσικά από τα σχέδια των μηχανικών και έτσι με προηγμένες τεχνολογίες καταφέρνουν να θωρακίζονται από τη ζέστη και το κρύο συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξοικονόμηση. Όλα τα σπίτια διαθέτουν πράσινες στέγες στις οροφές τους, κάτι που βοηθάει όχι μόνο την ψυχολογία των ενοίκων αλλά και το περιβάλλον. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά διαμορφώνουν μια περιοχή πράσινη, φιλική προς το περιβάλλον και με ενέργεια που φτάνει και…περισσεύει!

ΠΗΓΗ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ