Η ΙΕΑ(International Energy Agency) είναι ένας αυτόνομος οργανισμός που εργάζεται για να εξασφαλίσει αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια για τις 29 χώρες μέλη του και όχι μόνο. Eχει τέσσερις κύριους τομείς εστίασης: την ενεργειακή ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την εμπλοκή σε όλο τον κόσμο.

Το 2015 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες έφτασε τα 153GW εξαιτίας της χερσαίας αιολικής και της ηλιακής μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Μονόδρομος οι ΑΠΕ σε 5 χρόνια

Διαβάστηκε από 1897 αναγνώστες -

H ΙΕΑ (International Energy Agency), στη τελευταία ανακοίνωσή της τόνισε πως έχει θέσει μεγαλύτερους στόχους για παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέλοντας να πετύχει μία δυναμική της τάξεως του 13% μέχρι το 2021.

 
     Η IEA (International Energy Agency) εξετάζει το μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και σχεδιάζει ένα μοντέλο αποδεσμευμένο από τον άνθρακα. Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός μελετάει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους τομείς των  μεταφορών, της θερμότητας και την ενέργειας. Εξετάζει επίσης πώς θα συνεχιστεί η χρήση των ανανεώσιμων πηγών τα επόμενα πέντε χρόνια όταν θα έχουν αντιμέτωπες  τις μειωμένες τιμές των ορυκτών καυσίμων. Σημαντικό πάντως είναι ότι το κόστος της ενέργειας έχει μειωθεί και κάποιες εταιρείες υποστηρίζουν τη πολιτική για ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν γίνει η μεγαλύτερη πηγή στον κόσμο. Η IEA έχει πολλές ελπίδες ώστε στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει κατά πολύ τους στόχους της. Το 2015 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες έφτασε τα 153GW με τη βοήθεια της  αιολικής και της ηλιακής μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η παραγωγή ενέργειας θα αγγίξει το μέγεθος των 7600 TWh μέχρι το 2021. Υπάρχει ακόμη ανεκμετάλλευτη ενέργεια, κάτι που δίνει την αφορμή αλλά και την αισιοδοξία για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει και από 23% που ήταν το 2015 θα φτάσει το 28% το 2021. Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε 7600TWh το 2021.

ΠΗΓΗ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ