O Elon Musk παρουσιάζει τα ηλιακά κεραμίδια της Tesla (στυλ Τοσκάνης)

Ένα σπίτι με ηλιακά κεραμίδια της Tesla

Ένα σπίτι με Γαλλικού τύπου ηλιακά κεραμίδια της Tesla

Η Tesla οραματίζεται ένα σπίτι με ηλιακά κεραμίδια στη στέγη και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο γκαράζ

Το γυάλινο ηλιακό κεραμίδι σε ένα τεστ αντοχής σε σύγκριση με τα συμβατικά κεραμίδια

Τα ηλιακά κεραμίδια της Tesla

Διαβάστηκε από 28662 αναγνώστες -

Η Tesla οραματίζεται ένα σπίτι με ηλιακά κεραμίδια και ηλεκτρικά οχήματα στο γκαράζ.

 
     Ο CEO της Tesla, πρόεδρος της SolarCity και μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος Elon Musk, σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια δηλώσε ότι θέλει να δει κάθε στέγη  να γίνεται ηλιακή, αλλά με έναν τρόπο που θα είναι αδύνατον να φανεί που τελειώνει η στέγη και που αρχίζουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ.
     Μπροστά σε πρόσφατα στεγασμένα σπίτια ο Musk αποκάλυψε  τα κεραμίδια γυαλιού που μιμούνται την όψη αλλά και την τεχνοτροπία των συμβατικών κεραμιδιών με διαφορετικά στυλ, που ταυτόχρονα είναι και φωτοβολταϊκά πάνελ.
Τα ηλιακά κεραμίδια έχουν όψη αδιαφανή, κρύβοντας τις ηλιακές κυψέλες που διακρίνονται μόνο όταν κανείς κοιτάζει την πάνω πλευρά τους, εκεί που γίνεται η παραγωγή ενέργειας. Ο στόχος είναι να κατασκευαστούν ηλιακές στέγες με υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα,  να παράγουν  ηλεκτρική ενέργεια, να διαρκούν περισσότερο, να έχουν καλύτερη μόνωση και στην πραγματικότητα να έχουν ένα κόστος εγκατάστασης το οποίο θα στοιχίζει λιγότερο από οτι μια εγκατάσταση κανονικής στέγης, μαζί με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Και όπως είπε «γιατί θα αγόραζες οτιδήποτε άλλο;»
     Ο Musk απέδειξε την ανθεκτικότητα των ηλιακών κεραμιδιών γυαλιού με ένα βίντεο που δείχνει μία κεραμοσκεπή Tesla να δέχεται ένα χτύπημα από ένα βαρύ αντικείμενο που έπεσε από πάνω. Το κεραμίδι ράγισε λίγο, αλλά δεν δημιούργησε θραύσματα όπως τα άλλα συμβατικά κεραμίδια. Καμία αναφορά δεν έγινε στην τιμή, την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει ή την αξία που έχει κάθε κεραμίδι καθώς και στις θερμομονωτικές του ιδιότητες.
   Ο Musk προανήγγειλε επίσης τη δεύτερη γενιά της μπαταρίας και παραγωγή ενέργειας την Powerwall  2. Η αξίας 5.500 δολαρίων Powerwall 2 είναι ουσιαστικά μία συσκευή που θα  μπορεί να αποθηκεύει  14 kWh  ή δύο φορές  την  ενέργεια του μοντέλου πρώτης γενιάς. Αυτό είναι αρκετό μόνο με μία φόρτιση να τροφοδοτήσει τα πάντα σε ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων για μια ολόκληρη ημέρα, σύμφωνα με την TeslaΑν δεν  είναι συνδεδεμένο με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή, θα μπορούσε θεωρητικά να τροφοδοτήσει ένα σπίτι για πάντα. Από την Tesla αναμένεται  ότι η λήψη παραγγελιών για τα νέα ηλιακά κεραμίδια και το Powerwall 2 θα ξεκινήσει σύντομα. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ