Από καταναλωτής, παραγωγός ενέργειας! (VID)

Διαβάστηκε από 2582 αναγνώστες -

Οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο με τον ίδιο τρόπο για περισσότερο από έναν αιώνα τώρα. Αλλά ξεκινά να αλλάζει!

 
Μια νέα “μόδα” έχει κάνει την εμφάνισή της, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη μετατόπιση στο πώς εξουσιάζουμε τα σπίτια μας και τις κοινότητές μας - "παραγωγός-καταναλωτής".
Με απλά λόγια, ο "παραγωγός-καταναλωτής" είναι κάποιος που παράγει και καταναλώνει ενέργεια - μια μετατόπιση που έγινε εν μέρει λόγω της ανόδου των νέων τεχνολογιών και της σταθερής αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια στο ηλεκτρικό μας δίκτυο.

Σκεφτείτε το σαν τη ροή στο Facebook ή μια σελίδα YouTube. Οι περισσότεροι χρήστες δεν διαβάζουν μόνο ή παρακολουθούν περιεχόμενο - δημιουργούν επίσης το δικό τους και συμμετέχουν ενεργά στη συνομιλία στα κοινωνικά μέσα.

Ποιος είναι o "παραγωγός-καταναλωτής";
Οι "παραγωγός-καταναλωτής" αυξάνονται στον ενεργειακό χώρο, καθώς περισσότεροι Αμερικανοί παράγουν τη δική τους δύναμη από τους κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους. Αυτό επιτυγχάνεται συνήθως μέσω ηλιακών συλλεκτών και ηλεκτρικών οχημάτων στον τελευταίο όροφο. Οι ημέρες κατά τις οποίες η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μονόδρομος έχουν παρέλθει.
Η άνοδος των "παραγωγός-καταναλωτής" υπογραμμίζει μια από τις πιο συναρπαστικές τάσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια. Αυτές οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη και στην παροχή περισσότερων ενεργειακών επιλογών στους Αμερικανούς - προωθώντας ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό και καινοτομία στον ενεργειακό τομέα.

Δείτε το πρωτότυπο κείμενο εδώ

Δείτε το ανάλογο video εδώ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ