Δέσμευση της Ατλάντα για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Διαβάστηκε από 1851 αναγνώστες -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, το νομοθετικό σώμα της Ατλάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενέκρινε την 1η Μαΐου ψήφισμα το οποίο προβλέπει την ενεργειακή μετάβαση της πολής εξ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβάνοντας την αιολική και ηλιακή ενέργεια, έως το 2035.

 
Το  δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε ομόφωνα το συγκεκριμένο ψήφισμα, γεγονός που καθιστά την Ατλάντα ως την 27η αμερικανική πόλη που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ενέργεια, και την πρώτη σε ολόκληρη την πολιτεία της Τζόρτζια.

Η ενεργειακή μετάβαση σύμφωνα με ισχυρισμούς του δημοτικού συμβουλίου της πόλης θα ξεκινήσει πρώτα από τα αστικά κτίρια, η μετάβαση των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

«Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση της πόλης εξΆ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα δημιουργήσει καλές θέσεις εργασίας, θα καθαρίσει τον αέρα και το νερό μας και θα μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των κατοίκων μας», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Kwanza Hall, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πολής.

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα είμαστε μακριά από τα σταθερά τηλέφωνα ή τους επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά σήμερα μεταφέρουμε τα κινητά τηλέφωνα πάνω μας και είναι πιο ισχυρά από οτιδήποτε είχαμε. Πρέπει να θέσουμε ένα παρόμοιο φιλόδοξο στόχο στην ενέργεια, αλλιώς δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο».

Η πρωτοβουλία αυτή της πόλης της Ατλάντα δείχνει ότι αρκετές πόλεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο μπορούν να προβούν σε παρόμοιες πολιτικές που θα έχουν ως στόχο της καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των σύγχρονων πόλεων ακόμα και αν δεν υπάρχει αντίστοιχη υποστήριξη από τις εκάστοτε κεντρικές κυβερνήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ