Η ουκρανική κυβέρνηση στρέφεται στην αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας

Διαβάστηκε από 2041 αναγνώστες -

Περίπου 3,4 MW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων εγκαταστάθηκαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο του συστήματος αυτοπαραγωγής το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το σχέδιο οργανώθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση το 2015.

 
 
Ο κρατικός οργανισμός για την ενεργειακή απόδοση και την εξοικονόμηση ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εγκαταστάθηκαν στη χώρα περίπου 3,4 MW φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξης του 20% στο συνολικό εγκατεστημένο δυναμικό στα πλαίσια του σχεδίου, τόνισε ο SAEE.
 
Ο οργανισμός δήλωσε ότι περισσότερα νοικοκυριά εξετάζουν τώρα μια επένδυση στην ηλιακή ενέργεια λόγω του νέου τιμολογίου στο οποίο μπορούν να πουλήσουν πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει καθοριστεί για το 2017 και το οποίο είναι 0,18 ευρώ ανά kWh.
 
Η καθαρή μέτρηση για ηλιακή ενέργεια εισήχθη στην Ουκρανία με τον νόμο αριθ. 514-VIII, ο οποίος εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2015. Το SAEE πρόσθεσε ότι από τότε η ζήτηση για φωτοβολταϊκά συστήματα στο πλαίσιο του καθεστώτος αυξήθηκε κατά περίπου 40% κάθε τρίμηνο. Περίπου 1.300 γεννήτριες ηλιακής ενέργειας εγκαταστάθηκαν μέχρι σήμερα για αυτοπαραγωγή.
 
Το σχέδιο προβλέπει φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με ισχύ έως 30 kW.
 
Η αθροιστική εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της Ουκρανίας ανήλθε στα 530,8 MW, από τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του SAEE.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ