Ισχυρές προοπτικές για την αιολική ενέργεια ανοικτής θαλάσσης: IRENA

Διαβάστηκε από 2063 αναγνώστες -

Η υπεράκτια αιολική ενέργεια φαίνεται να φτάνει τα 100GW έως το 2030, καθώς η καινοτομία συνεχίζεται και η βιομηχανία ωριμάζει!

 
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι έτοιμη να καταστεί η κορυφαία τεχνολογία παραγωγής ενέργειας σε μια αποκεντρωμένη παγκόσμια οικονομία, λέει ο Adnan Amin, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA).
 
Τώρα που η υπεράκτια αιολική ενέργεια είναι ανταγωνιστική από πλευράς κόστους με τις συμβατικές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας, η προσοχή μετατοπίζεται σε εφαρμογές ανοικτής θάλασσας, που χαρακτηρίζονται από υψηλό δυναμικό παραγωγής ενέργειας.
 
Η αιολική τεχνολογία ανοικτής θάλασσας ανοίγει περιοχές με μεγάλους αιολικούς πόρους. Οι περιοχές μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα, σε κλίμακα gigawatt, κοντά σε βασικές αγορές, καθιστώντας την υπεράκτια αιολική ενέργεια μια σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας για να αποικοδομήσει οικονομικά τον ενεργειακό τομέα.
 
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια φαίνεται να φτάνει τα 100GW έως το 2030 καθώς η καινοτομία συνεχίζεται και η βιομηχανία ωριμάζει. Θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά ταχύτερα με πιο φιλόδοξες πολιτικές.
 
Οι σειρές προβλέψεων καινοτομίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της IRENA αναλύουν τις αναδυόμενες εξελίξεις που καθιστούν τις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RETs) όλο και πιο ανταγωνιστικές στις παγκόσμιες αγορές και συστήματα ενέργειας.
 
Τα δίκτυα i-grid, οι αιολικές τεχνολογίες ανοικτής θαλάσσης, τα προηγμένα υγρά βιοκαύσιμα και οι ενεργειακές τεχνολογίες των ωκεανών ανοίγουν τη σειρά, με άλλες βασικές τεχνολογίες, υποδομές, εφαρμογές και προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Η σειρά συνολικά εξετάζει τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των RETs.
 
Κάθε Πρόβλεψη Καινοτομίας προσδιορίζει τις προκλήσεις που σχετίζονται με την τεχνολογία, τη βιομηχανία και την πολιτική που πρέπει να ξεπεραστούν και αξιολογεί τις πιθανές ανακαλύψεις και την έρευνα που απαιτείται για την κλιμάκωση της ανάπτυξης λύσεων που βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρωτότυπο κείμενο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ