Στην Αμερική βραβεύουν τις ενεργειακές κοινότητες

Στην Αμερική βραβεύουν τις ενεργειακές κοινότητες

  • Στην Αμερική βραβεύουν τις ενεργειακές κοινότητες
  • Στην Αμερική βραβεύουν τις ενεργειακές κοινότητες

Στην Αμερική βραβεύουν τις ενεργειακές κοινότητες

1.467 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας έδωσε 10.000 δολάρια σε καθένα από πέντε προγράμματα που διανέμει πράσινο ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Μπορεί στη χώρα μας οι ενεργειακές κοινότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα (ανεύρεσης χώρου, χωρητικότητας στο δίκτυο, κεφαλαίου), όμως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και αρκετό καιρό δίνουν κίνητρα επιβραβεύοντας οικονομικά τη λειτουργία τους, με σκοπό την προώθηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Για του λόγου το αληθές, πέντε ομάδες βραβεύτηκαν για τα πρότζεκτ και την προσφορά τους στην κοινότητα, στα Αμερικανικά Βραβεία Ηλιακής Ενέργειας. Οι νικητές διακρίθηκαν για τα οφέλη που προσφέρουν στα μέλη τους. Και τα πέντε προτζεκτ μαζί θα προσφέρουν πρόσβαση σε πάνω από 2.400 νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Τα οφέλη ουσιαστικά περιλαμβάνουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος χάρη στα φωτοβολταϊκά, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των θέσεων εργασίας σε κοινοτικό επίπεδο. Ο θεσμός των Sunny Awards ξεκίνησε την άνοιξη του 2023.

Τα προγράμματα που βραβεύτηκαν

1. Olympia Community Solar: Πρόγραμμα για τα συγκροτήματα κατοικιών με οικογένειες (Ουάσινγκτον): Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, περίπου 82 νοικοκυριά έχουν μείωση στους λογαριασμούς κατά 30%. 
 


2. Illinois Power Agency - Illinois Solar for All (Σικάγο): Ένα πρόγραμμα σε πολιτειακό επίπεδο ισχύος 27 megawatts στηρίζει τα μισά νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στο Ιλινόις. Οι καταναλωτές έχουν κατά 50% μειωμένους λογαριασμούς και οι ωφελούμενοι είναι 1200 νοικοκυριά.    

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

3. Sunwealth Power Inc. - Φωτοβολταϊκά στο Beth Elohim (Μασαχουσέτη):
16 χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά καθώς και η συναγωγή της περιοχής απολαμβάνουν φθηνό ρεύμα με 22% εξοικονόμηση στους λογαριασμούς.
 

4. Solar Landscape LLC - Prologis Community Solar (Νιου Τζέρσεϊ): 400 ωφελούμενοι εξοικονομούν χρήματα στους λογαριασμούς.

5. Xcel Energy Colorado - (Ντένβερ): 900 χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος νοικοκυριά απολαμβάνουν 30% εξοικονόμηση ρεύματος στους λογαριασμούς.

Μάθε για το πρόγραμμα Απόλλων που θα στηρίξει ενεργειακά τα ευάλωτα νοικοκυριά στην Ελλάδα