Η Βραζιλία εγκρίνει τρία έργα ηλιακής ισχύος!

Διαβάστηκε από 1795 αναγνώστες -

Οι περιβαλλοντικές αρχές της Ceará ενέκριναν τρία έργα ηλιακής ενέργειας των 30 MW που υπέβαλε η Steelcons Energy.

 
H Consejo Estatal de Medio Ambiente (Coema), περιβαλλοντική αρχή του κράτους της Βραζιλίας Ceará,  έδωσε το πράσινο φως για τρεις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών έργων συνολικής χωρητικότητας 90 MW, που προτάθηκαν από την τοπική εταιρεία κατασκευής Steelcons Energy.
 
Το ηλιακό συγκρότημα που ονομάζεται Steelcons Sol do Futuro θα βρίσκεται στο Aquiraz, στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας του κράτους, Fortaleza. Η πολιτεία Ceará βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, η οποία διαθέτει σημαντικά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας.
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Coema, τα έργα θα χρειαστούν συνολική επένδυση 400 εκατομμυρίων BRL (128 εκατομμύρια δολάρια). Τα εργοστάσια αναμένεται να λειτουργήσουν το 2018.
 
Η Steelcons κέρδισε τις συμβάσεις για την κατασκευή των εργοστασίων στην τρίτη δημοπρασία της Βραζιλίας για ηλιακά έργα που πραγματοποιήθηκε το 2015.
 
Η Βραζιλία έχει σήμερα μόνο 100 MW εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τις μορφές φωτοβολταϊκών συστημάτων υπό καθαρή μέτρηση. Εντούτοις, τους επόμενους μήνες, τα πρώτα έργα φωτοβολταϊκών που επιλέχθηκαν κατά τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ