1ο Βραβείο για την Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen

1.723 επισκέψεις στο άρθρο

Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Early Stage Startups» απονεμήθηκε στην Πλατφόρμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Followgreen.

Η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης www.followgreen.gr, ήταν στους τρεις διακριθέντες που έλαβαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Early Stage Startups» του διαγωνισμού StartupNow Forum Αwards 2019, ανάμεσα σε 30 συμμετοχές.

Το Followgreen απευθύνεται στους Δήμους και αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα επιβράβευσης των πολιτών που επαναχρησιμοποιούν ή ανακυκλώνουν μοναδικό σε επίπεδο Ε.Ε., το οποίο συνδυάζει την εκπαίδευση με την παροχή κινήτρων στους πολίτες.
 Οι δύο βασικές του λειτουργίες είναι οι εξής:
  • Οι πολίτες  δημιουργούν λογαριασμό και κερδίζουν πόντους μέσω online εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση και μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν στον Δήμο τους.
  • Οι πολίτες εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές - εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων ή τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών διαγωνισμών ανακύκλωσης.
Η επιτυχία της δράσης αυτής οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολικής κοινότητας μέσω μαθητικών διαγωνισμών για την ανακύκλωση, καθώς και της τοπικής οικονομίας, έχοντας μέχρι σήμερα επιτύχει: 7% πληθυσμιακή κάλυψη σε επίπεδο χώρας, ενεργοποίηση 43.000 μαθητών σε σχολικές δράσεις ανακύκλωσης κάθε έτος, 70.000 εκπαιδεύσεις κάθε μήνα, 580 συμβεβλημένες τοπικές επιχειρήσεις και 8.000 δημοτικά μέλη σε 13 Δήμους.