Αεροκουρτίνες εξοικονόμησης!

2.755 επισκέψεις στο άρθρο

Η γνωστή σε όλους Ολεφίνη Α.Ε. δίνει συμβουλές και προτάσεις για την χρήση αεροκουρτίνων σε φορτηγά-ψυγεία ως λύση εξοικονόμησης & ασφάλειας στις μεταφορές ευπαθών προϊόντων.

Όταν ο οδηγός ξεκλειδώνει και ανοίγει την πόρτα στο ψυγείο του φορτηγού του, η φυσική της θερμοδυναμικής αρχίζει αμέσως να "παίζει". Τότε αρχίζει το πρόβλημα. Ο ζεστός αέρας από το εξωτερικό θα αρχίσει να ρέει στο ρυμουλκούμενο (αν μιλάμε για φορτηγό), μετατοπίζοντας τον κρύο αέρα. Εάν παραμείνει ανοιχτό αρκετή ώρα, η θερμοκρασία θα ανέβει σταθερά προς το  επίπεδο του εξωτερικού περιβάλλοντος.

 Όταν ένα φορτηγό πρέπει να κάνει πολλαπλές παραδόσεις από το ίδιο φορτίο, αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την ποιότητα του προϊόντος όταν δεν ελεγχθεί. Επίσης, αυτή η πίεση αυξάνει τόσο τη φθορά στον κρίσιμο εξοπλισμό, όσο και την κατανάλωση καυσίμου (παράγοντες που αντιπροσωπεύουν ένα υπολογίσιμο πραγματικό κόστος για οποιαδήποτε εταιρεία της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταφορών). Σε συνδυασμό με τον κίνδυνο πιθανής αλλοίωσης του προϊόντος με αποτέλεσμα απώλειες τόσο για τον προμηθευτή όσο και για τον αγοραστή, είναι σαφές ότι κάποια λύση πρέπει να προβλεφθεί.                                           Kαλέστε:   2296027624

Η λύση: Οι κουρτίνες αέρα που κάνουν τη διαφορά

Οι λεπτές κουρτίνες αέρα, τοποθετημένες στο πάνω μέρος της εισόδου στο ψυγείο του οχήματος, είναι η ιδανική λύση. Οι αρχές λειτουργίας τους είναι εξαιρετικά απλές: χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτροκινητήρα, η κουρτίνα απορροφά αέρα έξω από το φορτηγό. Αυτός ο αέρας στη συνέχεια ωθείται μέσω μιας ειδικής σειράς σωλήνων που δημιουργεί «στρωτή ροή» ή ένα φύλλο αέρα που κινείται με ομοιόμορφη ταχύτητα και κατεύθυνση. Αυτό το ρέον φύλλο αέρα είναι αρκετά ισχυρό για να δημιουργήσει ένα φράγμα μεταξύ του επάνω και του κάτω μέρους του διαμερίσματος, ενώ παραμένει ευχάριστα "απαλό" σε εκείνους που έρχονται σε επαφή μαζί του κατά τη φόρτωση.

Ενεργοποιημένη, αφού ανασηκωθούν οι πόρτες, η κουρτίνα αέρα θα συνεχίσει να λειτουργεί καθ` όλη τη διάρκεια λειτουργίας φόρτωσης / εκφόρτωσης. Το φράγμα αέρα που δημιουργεί σφραγίζει από το εσωτερικό, επιτρέποντας μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα θερμού εξωτερικού αέρα να εισέλθει. Ομοίως, η απώλεια ψυχρού αέρα περιορίζεται στο ελάχιστο. Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας γίνονται ευκολότερες για τον χειρισμό και τον έλεγχο του εξοπλισμού χωρίς υπερβολική φορολόγηση των συστημάτων ψύξης. Εκτός από τη διατήρηση του κρύου αέρα, οι κουρτίνες αέρα θα κρατήσουν επίσης τα μικρά ιπτάμενα έντομα - ένα βασικό χαρακτηριστικό για καλύτερη υγιεινή μέσα στο φορτηγό.

Μία ΤΟP πρόταση από την ΟΛΕΦΙΝΗ !

Στην ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε. διαθέτουν τεχνογνωσία και top προτάσεις για εξοικονόμηση σε επιχειρήσεις μεταφοράς ευπαθών προιόντων, μέσω της εγκατάστασης μίας αεροκουρτίνας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουν στην επίτευξη βελτιωμένων συνθηκών σε φορτηγά-ψυγεία, επικοινωνήστε μαζί τους.
Διαθέτουν αεροκουρτίνες κατάλληλες για πόρτες από 1m - 2m μήκος και  2.5m ύψος.

Τα 7 πλεονεκτήματα που διαθέτουν, είναι:
-Πρωτοποριακός σχεδιασμός
-Διακόπτης πόρτας
-Εξοικονόμηση Ενέργειας
-Χαμηλή στάθμη θορύβου
-Εύκολη αντικατάσταση
-Ρύθμιση μικροκλίματος
-Εμπόδιο για έντομα, σκόνη, οσμές, ρύπους & υγρασία
Προαιρετικά μπορούν να διαθέτουν:
-Ανοξείδωτη περσίδα (INOX 430)
-Ανοξείδωτο κέλυφος (INOX 430)

ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.
Kαλέστε:   2296027624
Δείτε:  www.olefini.gr