Εμπιστευτείτε τον ΗΛΙΟ και τα μέλη της ΕΒΗΕ

Διαβάστηκε από 1490 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/6/2020

Η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, η οποία εκπροσωπεί τον δυναμικό κλάδο των βιομηχανιών κατασκευής θερμικών ηλιακών συστημάτων στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1979 και είναι η παλαιότερη ένωση στο χώρο των ΑΠΕ στην Ευρώπη.

 
Η ΕΒΗΕ αποτελεί διασφάλιση ότι όλες οι απαιτήσεις της νομοθεσίας πληρούνται αλλά και επιτυγχάνεται ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας, απόδοσης και αξιοπιστίας των προϊόντων, μέσα από τις δράσεις ενημέρωσης αλλά και τεχνικής βοήθειας των μελών της.

Επιλέγοντας ηλιοθερμικό σύστημα από μέλος της ΕΒΗΕ διασφαλίζετε αξιοπιστία, ασφάλεια και ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις του Εξοικονομώ Κατ` Οίκον, ώστε να απολαμβάνετε δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο απροβλημάτιστα για δεκαετίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΗΕ απαρτίζεται από:
Πρόεδρος
Ευθύμιος Σπανός
Εταιρεία: COSMOSOLAR ΕΠΕ
Αντιπρόεδρος
Χάρης Μιχαλόπουλος
Εταιρεία: SAMMLER ABEE
Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Παπαεμμανουήλ
Εταιρεία: Παπαεμμανουήλ ΑΒΕΕ
Ταμίας
Χρήστος Αποστολίδης
Εταιρεία: SONNE AKTION ΕΠΕ
Μέλος
Γιώργος Μελισσαρόπουλος
Εταιρεία: PrismaΤherm
Μέλος
Βασιλική Δρόσου
Οργανισμός: ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Μέλος
Γιώργος Δράλλος
Εταιρεία: Drall Ελληνική Α.Ε.

H Ένωση Bιομηχανιών Hλιακής Eνέργειας (ΕΒΗΕ) ιδρύθηκε το 1979. Σήμερα έχει 22 τακτικά μέλη (βιομηχανίες παραγωγής ηλιακών συστημάτων) με δεσπόζουσα θέση στην τεχνογνωσία, παραγωγή και διάθεση ηλιακών συστημάτων, καθώς και 30 συνεργαζόμενα μέλη (μεταξύ των οποίων το Εργαστήριο Ηλιακών Συστημάτων του Εθνικού Κέντρου Ερευνών "Δημόκριτος" και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - ΚΑΠΕ).
Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες παγκοσμίως στη χρήση ηλιακής θερμικής ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια, η αναλογία των εγκατεστημένων ηλιακών συλλεκτών ανά κάτοικο είναι μία από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Η ηλιακή θερμική αγορά ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. Εκείνη τη στιγμή, σχεδόν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες για την θέρμανση του ζεστού νερού, επομένως, η άνοδος της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς ηλιακών-θερμικών συστημάτων. Πολλές εταιρίες δραστηριοποιούνται πλέον σε αυτόν τον τομέα και έχουν κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της εγχώριας αλλά και παγκόσμιας αγοράς.

Στους σκοπούς της ΕΒΗΕ περιλαμβάνονται η μελέτη, η προαγωγή, η παρακολούθηση της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης των θεμάτων που άπτονται της ηλιακής ενέργειας, η διάδοση των ηλιακών εφαρμογών, η συνεργασία μεταξύ των μελών καθώς και η εκπροσώπησή τους σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

H ΕΒΗΕ έχει ως βασική επιδίωξη την παραγωγή και διάθεση αξιόπιστων προϊόντων που διασφαλίζουν στον καταναλωτή τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας. Έτσι για να γίνει μία εταιρία μέλος της ΕΒΗΕ, οφείλει, μεταξύ άλλων:
 • Nα παράγει η ίδια τα προϊόντα της σε δικό της εργοστάσιο.
 • Το εργοστάσιο να διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές.
 • Tα προϊόντα της να έχουν ελεγχθεί από αναγνωρισμένα εργαστήρια στην Eυρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή (ISO) ή ευρωπαϊκά (CEN) πρότυπα.
 • Oι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα μπόιλερ να διαθέτουν την υποχρεωτική από τον νόμο σήμανση CE και την αντίστοιχη έκθεση δοκιμών από αναγνωρισμένο εργαστήριο δοκιμών.
 • Η εταιρία να έχει "λευκό" εμπορικό μητρώο.
Έτσι λοιπόν η συμμετοχή μιας εταιρίας στην ΕΒΗΕ είναι ουσιαστικά και ένα σήμα ποιότητας που επιτρέπει στον καταναλωτή να επιλέξει μέσα από μία πληθώρα προσφερομένων προϊόντων, γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα της εταιρίας-μέλους της ΕΒΗΕ αλλά και η ίδια εταιρία είναι αξιόπιστα.

Η ΕΒΗΕ μετέχει ενεργά και στην εκπόνηση των Ευρωπαικών Προτύπων για την ποιότητα και αξιοπιστία των ηλιακών συστημάτων. Μέλος της ΕΒΗΕ είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής ηλιακής ενέργειας TC312 της CEN (Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προτύπων).

H ΕΒΗΕ είχε και την πρωτοβουλία της ίδρυσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Bιομηχανιών Hλιακής Eνέργειας (ESTIF - European Solar Thermal Industry Federation) που εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει ως τακτικά μέλη εθνικές ενώσεις ευρωπαϊκών χωρών (όπως την EBHE) καθώς και σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρίες ηλιακών. H ESTIF εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλιακής ενέργειας στα όργανα της Eυρωπαϊκής Eνωσης, συνεργάζεται στην εκπόνηση προγραμμάτων ενίσχυσης και προαγωγής της ηλιακής ενέργειας, στην σύνταξη ευρωπαϊκών προτύπων για ηλιακά συστήματα, εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια για το ευρύ κοινό και τους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς και γενικά προάγει τη χρήση της ηλιακής ενέργειας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ

 • Οικονομικές προτάσεις θέρμανσης & κλιματισμού

  Η COPCO διαθέτει μια πλήρη γκάμα ενεργειακού και υδραυλικού εξοπλισμού. Η μακρόχρονη εμπειρία της στο χώρο του κλιματισμού,της θέρμανσης, των ηλιακών και του εξοπλισμού εργαλειομηχανών είναι η εγγύηση για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της.
   210 4946298 Περισσότερα
 • Πάρετε την σωστή επιλογή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας!

  Η ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε. καθιερώνεται ως πρωτοπόρος στην αγορά των υδραυλικών ειδών - θέρμανσης - φυσικού αερίου και ειδών υγιεινής. Ενισχύεται η ηγετικής της θέση μέσω της αύξησης των μεριδίων της στην Ελληνική αγορά και της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις αγορές του εξωτερικού.
   +30 210 64 28 914 Περισσότερα
 • `Αφθονο ζεστό νερό για πολλά χρόνια

  Η εταιρεία ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1977 και όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει δωρεάν άφθονο ζεστό νερό στα ελληνικά νοικοκυριά. Κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή και εμπορία ανοξείδωτων ηλιακών στην Ελλάδα.  Η πολύ υψηλή απόδοση των ηλιοθερμικών της συστημάτων σε συνδυασμό με τη πολύ μεγάλη τους αντοχή στον χρόνο καθιστούν τα προϊόντα της τα κορυφαία της αγοράς.
   210 9402015-6 Περισσότερα
 • Η ποιότητα στην θέρμανση, ψύξη και ύδρευση έχει όνομα

  Η Reflex έχει για σας έτοιμες όλες τις απαραίτητες λύσεις για να μεταφέρετε την ενέργεια με ασφάλεια, ποιότητα και υψηλή απόδοση στον τελικό της προορισμό. Διαθέτει άριστα συστήματα διατήρησης πίεσης, διαχωριστές αέρα και σωματιδίων, συστήματα πλήρωσης και επεξεργασίας νερού, συστήματα απαέρωσης , δοχεία παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, συστήματα πλήρωσης και εναλλάκτες θερμότητας.
   210 6714737 Περισσότερα
 • Ηλιακοί θερμοσίφωνες με σωλήνες κενού για extra απόδοση

  Ηλιακοί θερμοσίφωνες με σωλήνες κενού, ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού, μπόιλερ, διαφορικοί ελεγκτές από την Solar Vacuum. Ηλιακά Συστήματα κλειστού κυκλώματος με επιλεκτικούς συλλέκτες και γκρι περίβλημα Boiler, προσφέρουν: Οικονομία, απόδοση & ποιότητα.
   2105814256 Περισσότερα
 • Ηλιακά Συστήματα υψηλής απόδοσης

  Η εταιρεία SUNLIFE HELLAS κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξάγει ηλιακούς θερμοσίφωνες, ηλιακούς συλλέκτες, μπόιλερ λεβητοστασίου και συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας. Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι υψηλής τεχνολογίας και άριστης κατασκευής. Κατασκευάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές.
   211 012 4717 Περισσότερα
 • Ηλιακοί θερμοσίφωνες που μετράνε

  Η εμπειρία της ILIOFAR στη μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε θερμική ενέργεια την έχει αναδείξει σε μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες της ελληνικής αγοράς.
   210 2465298 Περισσότερα
 • Ηλιακοί θερμοσίφωνες υψηλής απόδοσης

  Ηλιακοί θερμοσίφωνες energyLIFE υψηλής απόδοσης, νέας τεχνολογίας με πιστοποίηση CE, Ελληνικής κατασκευής με 10 χρόνια γραπτή εγγύηση εργοστασίου. Η energyLIFE ιδρύθηκε το 1979. Επενδύοντας σε έρευνα και τεχνολογία και είναι σήμερα πρωτοπόρος στον τομέα των ηλιακών συστημάτων. 
   210 4940835 Περισσότερα
 • Τεχνολογίες που γλιτώνουν ενέργεια & χρήματα

  Η εταιρεία Βασίλειος Μπατάλας είναι μία μελετητική-εμπορική και κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος  στο Νομό Πιερίας των κορυφαίων εταιρειών : Vaillant, NIBE και Big Solar.  Επιπλέον, ασχολείται με δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ` Οίκον ΙΙ". 
   23510 29777 Περισσότερα
 • Πράσινη τεχνολογία για δωρεάν ζεστό νερό

  Η esolar  είναι η top επιλογή στα ηλιακά συστήματα. Από τις πιο εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.
   210-9601013 Περισσότερα