Η εποχή του γερανιού: Δημιουργήστε έναν ανθισμένο παράδεισο για κάθε γούστο και στυλ

1.636 επισκέψεις στο άρθρο

Είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν καλοκαιρινό κήπο ή μια όαση λουλουδιών στο μπαλκόνι χωρίς την παρουσία του γερανιού, με όμορφα χρώματά του, τα πλούσια άνθη του και την εύκολη φροντίδα του!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μετατρέψετε τον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας σε έναν παράδεισο γεμάτο λουλούδια;
Το γεράνι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι, καθώς αυτό το όμορφο νοτιοαφρικανικό φυτό έχει άφθονα και εντυπωσιακά άνθη, δεν απαιτεί πολύ φροντίδα και μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, ποικιλιών και χρήσεων. Χάρη στην προσαρμοστικότητά τους, τα γεράνια ταιριάζουν άριστα σε κάθε χώρο και στυλ διακόσμησης, είτε αυτό είναι κλασικό, ρομαντικό, vintage ή μοντέρνο. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για να ομορφύνετε και εσείς τους κήπους, τα μπαλκόνια και τις βεράντες σας με χρωματιστά γεράνια.

Απόδραση σε έναν κήπο ευεξίας
Ένας κήπος αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεφύγετε από τον κουραστικό ρυθμό της καθημερινότητας. Το χαλαρωτικό πράσινο των κήπων και τα χρωματιστά λουλούδια θα σας κάνουν να αφήσετε πίσω σας το στρες και να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Με τα λαμπερά χρώματά τους, τα γεράνια στους κήπους σχηματίζουν εντυπωσιακές ανθισμένες συνθέσεις. Ο "βασιλιάς" των καλοκαιρινών λουλουδιών έχει μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων και ποικιλία σχημάτων, πλούσια άνθη και πολύ λίγες ανάγκες φροντίδας.

Κατά την αναζήτηση του σημείου που θα βάλετε το γεράνι σας, να θυμάστε ότι είναι ένα φυτό που αγαπά τον ήλιο. Για να ευδοκιμήσει και να ανθίσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, χρειάζεται ένα ηλιόλουστο μέρος ή ένα μέρος με μερική μόνο σκιά.

Πρόκειται για ένα ρομαντικό και πολυμορφικό φυτό που δένει μοναδικά με το σύγχρονο vintage στυλ. Εδώ, μια παλιά τσάντα για ψώνια μπορεί να ανανεωθεί ως γλάστρα για τον κήπο. Το παλ ροζ χρώμα των ανθών του γερανιού ξεχωρίζει μέσα στις πράσινες αποχρώσεις που κυριαρχούν στον κήπο. Απλά καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την ηρεμία. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος το καλοκαίρι από την αυλή σας για να κάνετε ένα διάλειμμα. Και ένα χρωματιστό, με πλούσια άνθη, γεράνι πάνω στο τραπέζι του κήπου θα δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα για να νιώσετε ευεξία.
 
Κάνοντας "πράσινα όνειρα" σε ταράτσες και μπαλκόνια

Τόσο τα πράσινα όσο και τα ανθισμένα φυτά μεταμορφώνουν ευχάριστα τους υπαίθριους χώρους και σε προσκαλούν να χαλαρώσεις. Τα γεράνια είναι φυτά που ταιριάζουν ιδανικά στην οικολογική τάση, αφού με τα εντυπωσιακά λουλούδια τους και τα ζωντανά χρώματά τους φέρνουν αμέσως ανεμελιά και αρμονία στις βεράντες και τα μπαλκόνια. Η όμορφη αντίθεση των πράσινων φύλλων και των χρωματιστών λουλουδιών τα κάνει ιδανικά για να σας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση.

Στα αριστερά: Περιτριγυρισμένα από πλούσια πρασινάδα αυτά τα γεράνια θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ονειροπολήσετε, ξεφεύγοντας παράλληλα από τον αγχωτικό ρυθμό της καθημερινότητας.
 
Ένα ανθισμένο, καλοκαιρινό τοπίο: τα γεράνια προσθέτουν χρώμα στην πόλη
Με έπιπλα σε έντονα χρώματα, φυτά και αξεσουάρ, το μπαλκόνι σε μια πόλη μπορεί να μετατραπεί σε όαση ευεξίας το καλοκαίρι, προσκαλώντας σας διαρκώς να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε.

Τα πλούσια ανθισμένα γεράνια, οι ντοματιές, η ελιά και οι πορτοκαλιές δένουν όμορφα με τα πολύχρωμα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά, δημιουργώντας ένα τέλειο σκηνικό για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Ένα νησί ευτυχίας στην καρδιά της πόλης: φρέσκα αγαθά από τον κήπο σας, υπέροχα αρώματα, έντονα χρωματιστά λουλούδια και αξεσουάρ συνθέτουν ένα σκηνικό που χαλαρώνει τις αισθήσεις. Υπέροχα ανθισμένα πολύχρωμα γεράνια μεγαλώνουν μαζί με τσίλι, ντομάτες, φράουλες και βότανα. Μία πορτοκαλιά και μια ελιά ακτινοβολούν τη μεσογειακή φινέτσα, ενώ γύρω κυριαρχούν αγαπημένα αξεσουάρ που τραβούν το βλέμμα, ενώ τα χειροποίητα έπιπλα προσδίδουν μια πιο προσωπική πινελιά.
 
Πηγή: Pelargonium for Europe