Ημερίδα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Επιχειρήσεις

Ημερίδα για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στις Επιχειρήσεις

1.253 επισκέψεις στο άρθρο (12/06/2024)
Σχολιάστε

- Διοργανώθηκε από την ΠΟΒΑΣ, σε συνεργασία με την ΕΝΚΑΣ Πειραιά
- Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που προσφέρει το έργο AUDIT-TO-MEASURE
- Κύριος στόχος η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση

KEBE
ΧΑΛΚΙΣ / ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ

Την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2024 στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΚΑΣ Πειραιά, διοργανώθηκε ημερίδα η οποία περιλάμβανε και το σημαντικό θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις. Την ημερίδα διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου - Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), σε συνεργασία με την Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Πειραιά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Κώστας Θεοφύλακτος, ΓΓ του ΙΕΝΕ, Ενεργειακός Ελεγκτής Γ' Τάξης και συνεργάτης του Εργαστηρίου Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης - Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, παρουσίασε το θέμα του με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στην βιομηχανία και στις επιχειρήσεις». Ο κ. Θεοφύλακτος αφού ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το νομοθετικό πλαίσιο, παρουσίασε τρόπους και μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας, εστιάζοντας στο πως οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που προσφέρει το έργο AUDIT-TO-MEASURE.
 

Η ΠΟΒΑΣ συμμετέχει στο έργο AUDIT-TO-MEASURE, κύριος στόχος του οποίου είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην ενεργειακή τους μετάβαση, μέσω της υιοθέτησης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. Η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου πιστεύουμε ότι θα ενθαρρύνει τις Ελληνικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μέτρα που θα τις βοηθήσουν να εξοικονομήσουν ενέργεια, βελτιώνοντας συγχρόνως τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

MAPEI HELLAS S.A.
Β. ΜΑΛΙΟΥΡΗΣ Α.Β.Ε. ΠΛΙΝΘΟΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑ