Καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών novotegra. Πρωταγωνιστούν

www.meraner-hauser.com

www.meraner-hauser.com

www.meraner-hauser.com

www.meraner-hauser.com

  • Καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών novotegra. Πρωταγωνιστούν
  • www.meraner-hauser.com
  • www.meraner-hauser.com

Καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών novotegra. Πρωταγωνιστούν

1.582 επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2023)
Σχολιάστε

novotegra GmbH: H θυγατρική εταιρεία της BayWa r.e. πρωταγωνιστεί διεθνώς στα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων

Η BayWa r.e. έχοντας μια μακρά πορεία 30 χρόνων, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε διεθνή κλίμακα.

Μια από τις πλέον κομβικές επιχειρηματικές κινήσεις της εταιρείας ήταν η είσοδος της στην αγορά συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών στέγης από γαλβανισμένο χάλυβα, για πρώτη φορά το 1999, με το λανσάρισμα προϊόντων υπό την ονομασία «tegra». Στη συνέχεια, τα συστήματα στήριξης μετονομάστηκαν σε «alutegra», ενώ το 2005 η εμπορική ονομασία άλλαξε σε «novotegra».

Τα συστήματα novotegra σημείωσαν γρήγορα μεγάλη επιτυχία που οδήγησε την BayWa r.e. το 2021 στη στρατηγική απόφαση να προχωρήσει σε απόσχιση της δραστηριότητας μέσα από τη δημιουργία ξεχωριστής εξειδικευμένης εταιρείας, την novotegra GmbH. Τα καινοτόμα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών novotegra,  απευθύνονται σε τεχνικές εταιρείες εγκατάστασης και σε μηχανικούς ανάπτυξης έργων και αποτελούν την πρώτη επιλογή για εύκολη, γρήγορη και ασφαλή τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, σε οποιονδήποτε τύπο στέγης ή πρόσοψης.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της novotegra είναι ότι μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (2015-2020) πέτυχε τον πενταπλασιασμό του κύκλου των δραστηριοτήτων της, επενδύοντας συστηματικά στην έρευνα και στην ανάπτυξη, ενώ μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1700 MW, συνεργαζόμενη με επιχειρηματικούς κολοσσούς, όπως η Mercedes-Benz και η Tetra Pak, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα καινοτόμα συστήματα της novotegra επέλεξε η εταιρεία Tetra Pak προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πλαίσια ισχύος 846 kWp στη στέγη του εργοστασίου της στη Ρουμπιέρα της Ιταλίας. Χάρη στο πρωτοποριακό Flat Roof II east-west σύστημα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Tetra Pak είναι σε θέση πλέον να παράγει καθαρή ενέργεια 980.000 kWh ετησίως, συνεισφέροντας δραστικά στη μείωση 580 τόνων CO2 σε ετήσια βάση.

Η Mercedes-Benz Italia έχει αξιοποιήσει τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων της novotegra στη στέγη του logistics center της στη Ρώμη. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν έκταση περίπου 240 τετραγωνικών μέτρων και έχουν νότιο προσανατολισμό, οπότε το σύστημα South II της novotegra ήταν ιδανικό για το συγκεκριμένο project. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Solar-Planit, η εταιρεία βοήθησε τη Mercedes Italia να βελτιώσει τον αρχικό της σχεδιασμό. Η λύση που εφαρμόστηκε έλαβε υπόψη τους ειδικούς περιορισμούς της οροφής για τη βελτιστοποίηση της πρόσληψης ηλιακής ενέργειας. Τα σχεδόν 1.400 φωτοβολταϊκά πλαίσια που εγκαταστάθηκαν πάνω στο σύστημα μονής ράγας για επίπεδες στέγες έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ που αγγίζει τα 500 kWp και εξοικονομεί ως και 300 τόνους CO2 κάθε χρόνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η επένδυση θα αποσβέσει το κόστος κατασκευής της σε μόλις τέσσερα χρόνια, καλύπτοντας το 40% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια και εξοικονομώντας ετησίως 35% στους λογαριασμούς ενέργειας. Σημειώνεται επίσης, ότι η Mercedes-Benz Italia έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί με ευκολία, σε καθημερινή βάση, την ποσότητα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας άμεσα πληροφόρηση από το φωτοβολταϊκό σύστημα.

Συνέχεια του άρθρου >>>