Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή» και το νέο κλιματιστικό σου.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή» και το νέο κλιματιστικό σου.

Πας για επιδότηση κλιματιστικού; Δες τι πρέπει να προσέξεις!

4.145 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η επιδότηση για το νέο «πράσινο» κλιματιστικό σου φτάνει ως το 50% (ανάλογα με το εισόδημα) και κυμαίνεται από 135-710 ευρώ. Θα εξοικονομείς 30% ενέργεια και χρήματα με inverter νέας γενιάς. Πως πρέπει να είναι η παλιά συσκευή για να πάρει έγκριση ανακύκλωσης.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για το επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή». Οι αιτήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, γεγονός που καταδεικνύει το πόσο σπουδαία κρίνουν οι καταναλωτές την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων συσκευών τους με νέες, ώστε να μπορούν να εξοικονομούν τουλάχιστον 30% ενέργειας και χρημάτων, ειδικά τώρα, στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με την επιδότηση πας για inverter νέας γενιάς, γίνεσαι γάτα στην εξοικονόμηση!
  • Υψηλής ενεργειακής κλάσης Α+++ για max εξοικονόμηση στο ρεύμα (30% κάτω)
  • Aντιδιαβρωτική προστασία (το κρατάς για πολλά χρόνια), αθόρυβη λειτουργία
  • Smart τεχνολογία (wifi, voicecontrol, έξυπνοι αισθητήρες, αυτόματος καθαρισμός)
  • Από 135-710 ευρώ το ποσό της επιδότησης, τι ισχύει για το παλιό A/C
Η διαδικασία μετά από την αίτηση!

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων και αποφασιστεί το ποιες θα εγκριθούν, τότε οι δικαιούχοι θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει και στη συνέχεια θα μπορούν να απευθυνθούν για την αγορά της νέας συσκευής τους στους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Αυτοί θα δεσμεύουν το κουπόνι για διάστημα μέχρι 30 ημέρες, εντός του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση και παράδοση της παλαιάς συσκευής. Αν εντός αυτού του διαστήματος δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε το κουπόνι είναι πάλι διαθέσιμο στον δικαιούχο, ώστε να απευθυνθεί σε άλλο προμηθευτή.

Τονίζουμε ό,τι οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους, αλλά ένα ψηφιακό κουπόνι (voucher). Κάθε δικαιούχος μπορεί να λάβει έως τρία κουπόνια για αγορές κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση έως 50% για την αγορά της νέας «πράσινης» συσκευής, ενώ τα ποσοστά και τα ποσά επιδοτήσεων διαμορφώνονται ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου και τον τύπο της συσκευής. Όσοι δικαιούνται την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν τις νέες συσκευές, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Τι ισχύει για τις παλιές συσκευές!

Οι προς ανακύκλωση συσκευές πρέπει να είναι λειτουργικά άρτιες (θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο πριν την απόσυρσή τους. Επίσης, θα πρέπει να βρίσκονταν πριν την αντικατάστασή τους τοποθετημένες στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση επιδότησης.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα κλιματιστικά, γίνονται δεκτές προς ανακύκλωση παλαιές συσκευές που φέρουν ψυκτικά υγρά όπως τα R22, R407C, R410A. Ο έλεγχος και η βεβαίωση των παραπάνω απαιτήσεων θα γίνει από πιστοποιημένο τεχνικός, ο οποίος θα κάνει την απεγκατάσταση.

Inverter, η τεχνολογία που κάνει οικονομικό το κλιματιστικό σου!

Η τεχνολογία inverter νέας γενιάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον τομέα της μεγάλης απόδοσης των κλιματιστικών, μα και στην οικονομική λειτουργία τους. Χωρίς να μπλέκουμε με τεχνικούς όρους που πολλές φορές μπερδεύουν τα πράγματα, θα πούμε με απλά λόγια το τι κάνει ένα inverter κλιματιστικό, δηλαδή το «ζουμί». Ένα inverter τελευταίας τεχνολογίας εγγυάται μεγάλη απόδοση και το χειμώνα με οικονομική κατανάλωση, σε σχέση με ένα παλιό κλασικό κλιματιστικό, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερες βλάβες (λιγότερα έξοδα συντήρησης) & αθόρυβη λειτουργία. Πέρα από όλα αυτά όμως που είναι τα πιο σημαντικά, τα κλιματιστικά νέας τεχνολογίας είναι και υψηλής αισθητικής, δηλαδή ομορφαίνουν το σπίτι. Έχουν όλο το πακέτο. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάποιος; Το μόνο που μένει είναι το brand που θα επιλέξεις, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Δώσε βάση στην ισχύ του κλιματιστικού & το εύρος λειτουργίας σε BTUs!

Τα inverter κλιματιστικά (μεταβλητών στροφών), ρυθμίζουν τη λειτουργία τους ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο και την επιθυμητή κατάσταση, έτσι ώστε να πετυχαίνουν τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Σημαντικό το να ξέρεις πόσα BTUs πρέπει να είναι το κλιματιστικό σου, το οποίο καθορίζεται από το πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος που θέλεις να δροσίσεις, τι ανοίγματα έχει (διαρρύθμιση χώρου, ύψος κλπ)

Για να μπορέσεις όμως να πετύχεις και επιθυμητό αποτέλεσμα (δροσιά), αλλά και οικονομία πρέπει να ξέρεις πώς εκμεταλλεύεσαι στο απόλυτο το inverter κλιματιστικό σου. Αν για παράδειγμα αυτό σου λέει ό,τι η ιδανική θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί, αλλά εσύ το βάζεις στους 18, τότε αυτό δουλεύει στο «φουλ». Χρησιμοποιεί δηλαδή όλα τα BTUs του, αλλά και τα Watts του. Δεν χρειάζεται να πούμε τι σημαίνει αυτό για την κατανάλωση. Μη ξεχνάς ό,τι στόχος είναι η εξοικονόμηση!

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »