Re-think the future! Μετάβαση στις ΑΠΕ, στην πράξη

Re-think the future! Μετάβαση στις ΑΠΕ, στην πράξη

  • Re-think the future! Μετάβαση στις ΑΠΕ, στην πράξη
  • Re-think the future! Μετάβαση στις ΑΠΕ, στην πράξη

Re-think the future! Μετάβαση στις ΑΠΕ, στην πράξη

1.334 επισκέψεις στο άρθρο (06/02/2024)
Σχολιάστε

Η BayWa r.e. ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση του αιολικού πάρκου Broken Cross σε συνεργασία με την τράπεζα NatWest Plc.

Το πάρκο Broken Cross που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή (στη Σκωτία) θα αποτελείται από 9 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 43,2 MW. Το συνολικό ύψος χρηματοδότησης για το έργο αυτό ανέρχεται περίπου σε 46 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως (όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα) υπεγράφη. 6ετής Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA) για το έργο, μεταξύ της SmartestEnergy Limited και της BayWa r.e
 

Σημειολογικά επίσης, αξίζει να σημειωθεί το ότι, η τοποθεσία του αιολικού πάρκου Broken Cross ήταν κάποτε ένα ανοιχτό ανθρακωρυχείο, γεγονός που το καθιστά ένα τέλειο παράδειγμα της μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Καθόλη τη διάρκεια της κατασκευής του αιολικού πάρκου, η διατήρηση και αποκατάσταση της γης αποτέλεσε προτεραιότητα για να παραδοθεί και να διατηρηθεί το οικοσύστημα σε μια ποικιλία τοπικών ειδών χλωρίδας και πανίδας. Το αιολικό πάρκο Broken Cross θα προσφέρει επίσης ένα ετήσιο πακέτο παροχών ύψους 5.800 ευρώ ανά εγκατεστημένο μεγαβάτ στην τοπική κοινότητα.


Η κατασκευή του αιολικού πάρκου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022. Επί του παρόντος, οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται επί τόπου και το αιολικό πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία αυτή τη χρονιά. Οι χρηματοδοτικές ρυθμίσεις θα ισχύουν κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής και λειτουργικής φάσης του έργου.

Συνέχεια του άρθρου >>>