Ρεύμα: «Καυτός» Ιούλιος εν όψει - Νέες αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια!

Ρεύμα: «Καυτός» Ιούλιος εν όψει - Νέες αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια!

  • Ρεύμα: «Καυτός» Ιούλιος εν όψει - Νέες αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια!
  • Ρεύμα: «Καυτός» Ιούλιος εν όψει - Νέες αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια!

Ρεύμα: «Καυτός» Ιούλιος εν όψει - Νέες αυξήσεις σε όλα τα τιμολόγια!

1.081 επισκέψεις στο άρθρο (26/06/2024)

- Τι βάζει «φωτιά» στις τιμές του ερχόμενου μήνα
- Οι φθηνές ΑΠΕ κάλυψαν μεγάλο μέρος των αναγκών Απρίλιο & Μάιο, τον Ιούνιο όμως δε συνέβη το ίδιο
- Τι εξετάζεται από την κυβέρνηση για νέες επιδοτήσεις
- Πότε θα επιστρέψουν οι τιμές στα... ανοιξιάτικα επίπεδα

Ρεύμα: «Φωτιά» οι τιμές και τον Ιούλιο

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που θα λάβουν οι καταναλωτές τον Ιούλιο  λόγω της ανοδικής τροχιάς που  καταγράφει η χονδρική τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα και βρίσκεται πλέον σε νέα υψηλά, σε επίπεδο έτους.

Ειδικότερα, η τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έφτασε τα 124 ευρώ τη Δευτέρα 24/6 και σε 131,74 ευρώ/MWh, σήμερα Τρίτη 25/6, με άνοδο 5,6% και οδηγό τις υψηλές θερμοκρασίας που ενισχύουν την ζήτηση.

Μάλιστα, οι μέγιστες τιμές που καταγράφονται ενδοημερήσια στην αγορά ξεπέρασαν τα 300 ευρώ, και οι ελάχιστες τιμές ανέβηκαν κοντά στα 75 ευρώ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ρεύμα: Νέο ιστορικό υψηλό εν όψει

Όσον αφορά στο ενεργειακό μίγμα, επικρατεί το φυσικό αέριο με 43,1%, ακολουθούν οι ΑΠΕ με 41,4%, οι εισαγωγές με 8,6% και τα υδροηλεκτρικά με 6,1%. Οι εισαγωγές φθάνουν στο 8,6% και οι εξαγωγές στο 12,6%, ενώ για σήμερα δεν υπάρχει συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων.

Δείτε επίσης: Ρεύμα: Ψηφιακά η αλλαγή προμηθευτή από το gov.gr - Πώς θα γίνεται

Ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης, οι φθηνές ΑΠΕ δεν είναι σε θέση να καλύπτουν τόσο μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών, όπως έγινε τον Μάιο και τον Απρίλιο. Σε αυτό το κλίμα, οι αυξημένες τιμές στην Αγορά Επόμενης Μέρας παραπέμπουν σε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές για το ρεύμα του Ιουλίου, καθώς οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά είναι ένας από τους παράγοντες διαμόρφωσης της τιμής λιανικής.
 

Ρεύμα: Τι εξετάζεται για τις επιδοτήσεις

Δεν αποκλείεται και το επόμενο διάστημα να χορηγηθούν κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών. Όπως είπε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «παρατηρούμε τις αλλαγές στην τιμή της χονδρεμπορικής οι οποίες όμως φαίνεται ότι δεν οδηγούν σε τιμές μεγαλύτερες από το Δεκέμβριο και αν φτάσουμε σε σημεία μεγάλων αυξήσεων στο ρεύμα για τους καταναλωτές, θα επέμβουμε».

«Είναι προφανές ότι αν χρειαστεί κάποια στήριξη δεν θα κλείσουμε τα μάτια. Δεν φαίνεται όμως ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Θα παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα τιμών στην χονδρική τιμή η οποία θα κρατήσει τους καλοκαιρινούς μήνες και θα επιτρέψει στις προ καλοκαιριού τιμές το φθινόπωρο. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε  αναφερόμενος στο θέμα των  κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.