Δες το ποσό της κρατικής επιδότησης για το ρεύμα για το Νοέμβριο και τι θα πληρώσεις ως τελική τιμή, ανάλογα με τον πάροχο που έχεις.

Δες το ποσό της κρατικής επιδότησης για το ρεύμα για το Νοέμβριο και τι θα πληρώσεις ως τελική τιμή, ανάλογα με τον πάροχο που έχεις.

Τόσα θα πληρώσεις (με επιδότηση) για ρεύμα το Νοέμβριο!

1.619 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

3 κλίμακες επιδότησης για τα νοικοκυριά. Κάλυψη του ποσού αύξησης 90%. Σχεδόν 100% σε όσους έχουν Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Bonus 50 ευρώ για όσους ρίξουν 15% την κατανάλωση. Τι ισχύει για το φυσικό αέριο.

Στα 430 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει για το Νοέμβριο, το συνολικό ύψος της κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Συνολικά, η κρατική επιδότηση Νοεμβρίου είναι χαμηλότερη από τον Οκτώβριο (1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση στα νοικοκυριά αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Τι καλύπτει η κρατική επιδότηση για τα νοικοκυριά
  • 3 κλίμακες επιδότησης για τα νοικοκυριά. Κάλυψη του ποσού αύξησης 90%
  • Σχεδόν 100% σε όσους έχουν Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
  • Bonus 50 ευρώ/μεγαβατώρα (0,05/κιλοβατώρα) για όσους ρίξουν 15% την κατανάλωση
Πιο συγκεκριμένα, για τα νοικοκυριά, οι 3 κλίμακες επιδότησης διαμορφώνονται ως εξής:
  1. Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες (αυτή η κλίμακα αφορά στο 90% των νοικοκυριών της χώρας) η επιδότηση ανέρχεται στα 238 ευρώ/μεγαβατώρα (0,24/κιλοβατώρα)
 
  1. Για μηνιαία κατανάλωση από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες η επιδότηση ανέρχεται στα 188 ευρώ/μεγαβατώρα (0,19 ευρώ/κιλοβατώρα). Αν ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωσή του (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή), τότε η επιδότησή του αυξάνεται κατά 50 ευρώ/μεγαβατώρα
 
  1. Για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρες η επιδότηση ανέρχεται στα 98 ευρώ/μεγαβατώρα (0,10 ευρώ/κιλοβατώρα). Και σε αυτή την κλίμακα, αν ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωσή του (σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή), τότε η επιδότησή του αυξάνεται κατά 50 ευρώ/μεγαβατώρα
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα νοικοκυριά εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα συνεχίσουν να βλέπουν τις τιμές των αυξήσεων να απορροφώνται σχεδόν κατά 100%, με την επιδότηση για το μήνα Νοέμβριο να ανέρχεται στα 286 ευρώ/μεγαβατώρα (0,28 ευρώ/κιλοβατώρα).

Μπες ΕΔΩ για να ενημερωθείς για τις τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας για το Νοέμβριο και να δεις το τελικό ποσό που θα πληρώσεις για το ρεύμα μετά από την κρατική επιδότηση, ανάλογα με τον πάροχό σου.

Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις
  1. Σε ό,τι αφορά την επιδότηση στις επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35 kV, η επιδότηση για κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες ανέρχεται στα 200 ευρώ/μεγαβατώρα (0,20 ευρώ/κιλοβατώρα)
 
  1. Για τις επιχειρήσεις με παροχή ισχύος έως 35 kVA, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που ξεπερνούν τις 2.000 κιλοβατώρες (και καταναλωτές χαμηλής μέσης ή υψηλής τάσης) η επιδότηση ανέρχεται σε 50 ευρώ/μεγαβατώρα (0,05 ευρώ/κιλοβατώρα).
Τι ισχύει για τους αγρότες

Για τα αγροτικά τιμολόγια, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 238 ευρώ/μεγαβατώρα (0,24 ευρώ/κιλοβατώρα).

Τι ισχύει για την επιδότηση στο φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, δεν θα υπάρξει κρατική επιδότηση, ωστόσο η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους άλλους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 25 ευρώ/θερμική MWh για το Νοέμβριο για όλους τους οικιακούς καταναλωτές. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά σε 700.000 οικιακούς καταναλωτές ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου.

Σύσταση για περιορισμό χρήσης ενεργοβόρων συσκευών από τις 18:00-21:00

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάρχει η σύσταση για περιορισμό χρήσης των πιο ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »