Tsunami House: Κατοικία ανθεκτική στα στοιχεία της φύσης

Διαβάστηκε από 1673 αναγνώστες -

Το Tsunami House, μια δημιουργία της Designs Northwest Architects, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί, να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα χειρότερα στοιχεία της φύσης: δυνατούς ανέμους, καταιγίδες, ακόμη και... Τσουνάμι!

 

Το πρόσφατα ολοκληρωμένο δυόροφο, παραλιακό κτίσμα (συν σοφίτα), βρίσκεται σε μια περιοχή ευάλωτη σε πλημμύρες, στο νησί Camano της Ουάσινγκτον και “κάθεται” πάνω σε στύλους 1,5 μέτρου, σχεδιασμένους να αντέχουν τις συγκρούσεις νερού με υψηλή ταχύτητα, όπως αυτές από ένα Τσουνάμι.

Το ισόγειο, που ονομάζεται “δωμάτιο πλημμύρας”, είναι ένας πολυχρηστικός χώρος, με τοίχους οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι να καταρρέουν, στην περίπτωση ενός Τσουνάμι, αφήνοντας άθικτους τους χώρους του επάνω ορόφου.

Ο κυρίως χώρος εστίασης βρίσκεται στο δεύτερο όροφο και έχει πρόσβαση μέσω μιας στριφτής, μεταλλικής σκάλας. Συμπεριλαμβάνει ένα μπάνιο, σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, και δώμα στη σοφίτα, με πρόσβαση μέσω μιας σκάλας. Η σχεδίαση είναι βιομηχανική, ιδιαίτερα χαμηλής συντήρησης, από τσιμέντο και γυαλί. Ωστόσο, η Designs Northwest Architects προσπάθησε να δώσει έναν τόνο ζεστασιάς στο εσωτερικό του σπιτιού, χρησιμοποιώντας ξύλο κέδρου και πολλά παράθυρα, επιτρέποντας άπλετο φυσικό φως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ