Τι κάνω αν «καεί» η πλακέτα της ηλεκτρικής συσκευής. Πότε συμφέρει η επισκευή και πότε η αλλαγή της συσκευής.

Τι κάνω αν «καεί» η πλακέτα της ηλεκτρικής συσκευής. Πότε συμφέρει η επισκευή και πότε η αλλαγή της συσκευής.

Αλλαγή πλακέτας ή συσκευής; Πότε & πως γλιτώνεις λεφτά

1.930 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

75-500 ευρώ η κεντρική πλακέτα (ανάλογα με τη συσκευή), μ.ο. 140 ευρώ. Οι απλές επισκευάζονται και με 30-40 ευρώ. Display πλακέτα (οθόνη με λειτουργίες), μικρό κόστος επισκευής. Συσκευή 5 ετίας των 200 ευρώ & πλακέτα με 120, μάλλον δεν συμφέρει.

Οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι είναι πλέον πάρα πολλές. Είτε νέες, είτε παλιές κάποια στιγμή «κολλάνε», βγάζουν βλάβες ή και χαλάνε. Μία από τις βλάβες των ηλεκτρικών συσκευών είναι το γνωστό και δυσάρεστο «κάψιμο» της πλακέτας. Αν αυτή χαλάσει επισκευάζεται; Αξίζει να την επισκευάσεις; Πώς θα πάρεις τη σωστή απόφαση;

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Τι κάνω αν «καεί» η πλακέτα της συσκευής; Εξαρτάται…
  • 75-500 ευρώ η κεντρική πλακέτα (ανάλογα με τη συσκευή), μ.ο. 140 ευρώ
  • Οι απλές επισκευάζονται και με 30-40 ευρώ
  • Display πλακέτα (οθόνη με λειτουργίες), μικρό κόστος επισκευής
  • Συσκευή 5 ετίας των 200 ευρώ & πλακέτα με 120, μάλλον δεν συμφέρει
Οι σύγχρονες ηλ. συσκευές έχουν πάνω από 1 πλακέτες!

Οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές είναι πολύπλοκες και πολλές φορές έχουν παραπάνω από 2 πλακέτες, εκτός από την κεντρική.

Για παράδειγμα, υπάρχουν οι απλές και οι λεγόμενες display πλακέτες (είναι αυτές που μας δείχνουν σε οθόνες που έχει η συσκευή διάφορες λειτουργίες της). Το αν επισκευάζεται ή αξίζει να επισκευαστεί μία πλακέτα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος της συσκευής, το είδος της πλακέτας, το πόσα χρήματα δώσαμε για να αγοράσουμε μία ηλεκτρική συσκευή, το πόσα χρόνια την έχουμε και βέβαια η τιμή του ανταλλακτικού ή η τιμή επισκευής.

Συμφέρει τελικά η επισκευή πλακέτας ή όχι;

Το αν συμφέρει να επισκευάσουμε ή να αλλάξουμε (καινούρια) μία πλακέτα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είπαμε πιο πάνω.

Αν, για παράδειγμα, η ηλεκτρική μας συσκευή είναι σχετικά καινούρια (αλλά έχει βγει εκτός εγγύησης) και έχουμε δώσει ένα σεβαστό ποσό για την απόκτησή της και το κόστος της πλακέτας και της επισκευής μας φαίνεται μικρό, τότε ίσως μας συμφέρει να προχωρήσουμε σε επισκευή.

Αν όμως έχουμε ένα πλυντήριο που έχει κλείσει 5ετία, χαλάσει η πλακέτα του, το κόστος αγοράς του ήταν 200 ευρώ (ενδεικτική τιμή) και το κόστος επισκευής της πλακέτας είναι 120 ευρώ, τότε ίσως δεν μας συμφέρει.