Γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού - Εξαιρετική λύση οικονομίας στο σπίτι

Γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού - Εξαιρετική λύση οικονομίας στο σπίτι

  • Γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού - Εξαιρετική λύση οικονομίας στο σπίτι
  • Γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού - Εξαιρετική λύση οικονομίας στο σπίτι

Γεωθερμικό σύστημα κλιματισμού - Εξαιρετική λύση οικονομίας στο σπίτι

2.123 επισκέψεις στο άρθρο (05/09/2024)

- Ορίζεται ως 100% ανανεώσιμη πηγή ενέργειας
- Η τεράστια οικονομία που προσφέρει
- Ψύξη & θέρμανση με το μικρότερο δυνατό κόστος
- Τα συστήματα αυτά εμφανίζουν πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης

ΑΦΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι το χρηματικό ποσό που πρόκειται να δαπανήσουμε ετησίως, ώστε να έχουμε την απαραίτητη θέρμανση ή και ψύξη στο σπίτι μας. Όσο περνάει ο καιρός, το ποσό αυτό καταλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα του οικονομικού προϋπολογισμού του σπιτιού.

Αυτό συμβαίνει προφανώς, διότι το κόστος αγοράς των καυσίμων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Έτσι, ο κάθε καταναλωτής αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να εξασφαλίσει την απαραίτητη θέρμανση και ψύξη του σπιτιού του με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η εφαρμογή ενός γεωθερμικού συστήματος κλιματισμού.

Το γεωθερμικό σύστημα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη θέρμανση και ψύξη στην κατοικία μας, καθώς και ζεστό νερό χρήσης. Η λειτουργία του βασίζεται στην εκμετάλλευση της ενέργειας του υπεδάφους η οποία διατηρείται σταθερή όλο το χρόνο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Έτσι λοιπόν, η θέρμανση του κτιρίου επιτυγχάνεται μέσω της απορρόφησης της θερμότητας του υπεδάφους και της πρόσδοσης της θερμότητας αυτής στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ η ψύξη του κτιρίου επιτυγχάνεται μέσω της απόρριψης της θερμότητας από το κτίριο προς το υπέδαφος (φωτογραφία 2).

Προϋποθέσεις αντικατάστασης

Εξετάζοντας τις επιλογές που έχουμε σχετικά με την αντικατάσταση ενός συμβατικού συστήματος θέρμανσης σε ένα υφιστάμενο κτίριο, διαπιστώνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις κάτι τέτοιο είναι εφικτό και εύκολο. Αυτό κυρίως ισχύει όταν στο εσωτερικό του σπιτιού είναι ήδη εγκατεστημένη ενδοδαπέδια θέρμανση ή και μονάδες εξαναγκασμένης ανακυκλοφορίας αέρα (fan coil units).

Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, απλώς καταργείται και απομακρύνεται η υφιστάμενη συμβατική πηγή ενέργειας και στη θέση της τοποθετείται μια γεωθερμική αντλία θερμότητας αντίστοιχης ισχύος. Η συμβατική πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται ήδη στο κτίριο, μπορεί να είναι είτε ένας λέβητας πετρελαίου, είτε λέβητας φυσικού αερίου ή και αντλία θερμότητας αέρος – νερού. Σε κάθε περίπτωση, είναι συμφέρον να αντικατασταθεί το συμβατικό σύστημα με ένα σύστημα γεωθερμίας.