Μια μαγική βαλβίδα νερού!

Διαβάστηκε από 5669 αναγνώστες -

Κομψές θερμοστατικές βαλβίδες που θα δώσουν τέλος στην σπατάλη νερού στο σπίτι σου! Η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.

 
 • Όταν κάνεις ντους σπαταλάς 20% νερό παραπάνω από αυτό που χρειάζεσαι!
«Συνήθως το 20% του νερού που χρησιμοποιούμε για κάθε ντους ουσιαστικά χάνεται κατά τη διάρκειά του», λέει ο Jonah Schein, τεχνικός συντονιστής για τα σπίτια και τα κτίρια του προγράμματος WaterSense της EPA.
 • Το καθημερινό σου μπανάκι αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
Το χειρότερο, όμως, για το περιβάλλον είναι ότι το απλό, καθημερινό μπάνιο του κάθε ατόμου αποτελεί το 17% της χρήσης του νερού στα σπίτια. Επιπλέον, επειδή το νερό που βγαίνει από τις κεφαλές των ντους είναι ζεστό, το ντους αποτελεί μια καταπακτή ενέργειας. Είναι συνήθως ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
 • Οι θερμοστατικές βαλβίδες θα δώσουν τέλος στην τριπλή σπατάλη νερού, ενέργειας και χρημάτων.
Πρόκειται λοιπόν για μια τριπλή σπατάλη: νερού, ενέργειας και, φυσικά, χρημάτων. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται ένα μικρό κομμάτι της τεχνολογίας που ονομάζεται θερμοστατική βαλβίδα διακοπής. Οι θερμοστατικές βαλβίδες χρησιμοποιούνται ήδη στα πολυτελή ντους για να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του νερού, να σιγουρεύουν ότι ο συνδυασμός του ζεστού και κρύου νερού παραμένει σταθερός και ότι το νερό δεν θα αρχίσει ξαφνικά να καίει επικίνδυνα αν για κάποιο λόγο το κρύο νερό σταματήσει να ρέει. Αλλά μια θερμοστατική βαλβίδα διακοπής κάνει και κάτι διαφορετικό: αφήνει το νερό να τρέξει μέχρι να φτάσει μια ορισμένη θερμοκρασία και στη συνέχεια σταματά τη ροή, μέχρι να ανοίξεις εκ νέου τη βαλβίδα!
 • Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! 
Η θερμοστατική βαλβίδα τοποθετείται στο σωλήνα πριν την κεφαλή του ντους και καθορίζει αυτόματα την σπατάλη του νερού. Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! Σκεφτείτε πόση ενέργεια, νερό και χρήματα θα εξοικονομήσετε, με αυτή η μικρή συσκευή που μπορεί να σας σώσει:
 
Ακόμα και αν υπάρχει ένα αρχικό κόστος (27 ευρώ τώρα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο, εφόσον υπάρξει μαζική παραγωγή), η εξοικονόμηση είναι μεγάλη, έχει μεγάλη διάρκεια ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην προστασία των επιρρεπών στην ξηρασία περιοχών. 

Πως σου φαίνεται το μοντέρνο gadgeτάκι που θα σου προσφέρει 3πλό κέρδος;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

 • Τεχνολογίες που γλιτώνουν ενέργεια & χρήματα

  Η εταιρεία Βασίλειος Μπατάλας είναι μία μελετητική-εμπορική και κατασκευαστική εταιρεία με ειδίκευση στα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος  στο Νομό Πιερίας των κορυφαίων εταιρειών : Vaillant, NIBE και Big Solar.  Επιπλέον, ασχολείται με δράσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ` Οίκον ΙΙ". 
   23510 29777 Περισσότερα
 • Ταχυθερμαντήρες νερού TRITON – CLAGE

  Ταχυθερμαντήρες νερού TRITON – CLAGE από την ΓΕΝΕΜ: Α ενεργειακής κλάσης VS κλάσης D του κλασικού θερμοσίφωνα! Αποτελούν μια οικολογική και οικονομική λύση στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με εξοικονόμηση ως και 87%. Ζεστό νερό σε 7 δευτερόλεπτα χωρίς απώλειες και με εξοικονόμηση νερού και χώρου.
   210-9596470 Περισσότερα
 • Λύσεις για τη διαχείριση της κατανάλωσης των υδάτων

  Η εταιρεία AQUA PROJECT IKE, εκτός από υδρομετρητές, προωθεί στην αγορά το πλέον εξελιγμένο σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών από απόσταση στα δίκτυα ύδρευσης.
   213 0242466 Περισσότερα
 • Ενεργειακές κατοικίες εξοικονόμησης ενέργειας

  Η εταιρεία Κοφινάς καινοτομεί χωρίς να επαναπαύεται. Συνεχώς εισάγει νέα στοιχεία στην κατασκευή κατοικιών, που αναγνωρίζονται και “πιστοποιούνται“, τόσο από τους εκατοντάδες ικανοποιημένους πελάτες τους όσο και από διεθνείς οργανισμούς.
   210 6081307 Περισσότερα
 • Αντλίες Νερού Grundfos, για πάντα κοντά σας!

  Η Grundfos είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κυκλοφορητών στον κόσμο. Αναπτύσσουν λύσεις νερού για τον κόσμο. Οι λύσεις τους βοηθούν συνεργάτες και πελάτες να μεταφέρουν νερό στο σημείο όπου θα έπρεπε να πάει και προσφέρει λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες εφαρμογές. Προτείνει τα άριστα συστήματα SCALA2 water booster pump - perfect water pressure και το  νέο ALPHA2.
   210-6683400 Περισσότερα