Εσύ δεν χρησιμοποιείς λαμπτήρες LED;

Τα πιο συχνά ψέματα για τα LED!

Διαβάστηκε από 14812 αναγνώστες -

Οι λάμπες LED αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο φωτισμό. Πολλοί είναι ωστόσο οι «μύθοι» που κυκλοφορούν για αυτές! Επηρεάζουν την υγεία, δεν φωτίζουν καλά, δεν υπάρχει ποικιλία για να διαλέξεις…Αυτά είναι μόνο μερικά απ όσα θα ακούσεις!

 
Τα LED είναι επιβλαβή για την υγεία!
Δεν εκπέμπουν βλαβερή ακτινοβολία, σε αντίθεση με πολλές από τις εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης είναι φιλικές για τα μάτια, γιατί έχουν σταθερό φως και δεν τρεμοπαίζουν (flickering). Οι LED δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα που είναι ιδιαίτερα τοξικά, όπως ο υδράργυρος, που βρίσκεται σε πολλές λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες είναι ανακυκλώσιμα. Έχουν πιστοποίηση RoHS και πιστοποίηση CE.

Οι λάμπες LED δεν φωτίζουν αρκετά!
Οι λάμπες Led είναι υψηλής φωτεινότητας. Κάθε βατ(W) μίας λάμπας Led έχει 70-90 λούμεν(lm) φωτεινότητας.  Από την άλλη κάθε βατ λάμπας πυρακτώσεως έχει 10-12lm. 
Εάν θέλουμε για παράδειγμα να αντικαταστήσουμε λάμπα αλογόνου 60W που έχει φωτεινότητα 60 x 20lm = 1200lm, πρέπει να βάλουμε λάμπα Led 12-15W (15 x 80lm = 1200lm). Εάν επιλέξουμε Led μικρότερη από 12W τότε είναι λογικό να μην φωτίζει αρκετά. Σημαντικό, λοιπόν,είναι να αγοράζουμε τις κατάλληλες λάμπες LED, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μας σε φωτισμό.

Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων στις LED! 
Λάθος! Οι λάμπες Led παράγονται σε μοντέλα για να ταιριάζουν σε όλα τα είδη ντουί (για Ε14, Ε27, GU10, G9, G5.3 MR11, G24 (PL), ράγας, κλπ), ενώ μπορούν να αντικαταστήσουν όλους  τους τύπους λαμπτήρων που υπάρχουν όπως πυρακτώσεως, εξοικονόμησης ενέργειας, φθορίου (Τ8, Τ5), σποτ (12V-220V), προβολέων ιωδίνης, high bay για υψηλές οροφές( βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, κλπ), με ανιχνευτή κίνησης και φωτός (ημέρας-νυκτός).
Παράλληλα υπάρχουν λάμπες Led με δυνατότητα σύνδεσης σε dimmer, για να μπορούμε να αυξομειώνουμε την ένταση φωτισμού.
Επίσης οι προβολείς και τα πάνελ Led, τοποθετούνται σε κάθε επιφάνεια (τοίχος, οροφή, γυψοσανίδα) γιατί μπορούν να εγκατασταθούν, επιτοίχια, χωνευτά αλλά και κρεμαστά.
Υπάρχουν ειδικά προϊόντα όπως οι ταινίες LED και τα washers ή led bars με τα οποία μπορούμε να φωτίσουμε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και μεγάλες επιφάνειες (τοίχους, επιγραφές, κήπους, φυτά) με πολύ όμορφα αποτελέσματα.

Οι LED αργούν βασανιστικά να ανάψουν!
ΔΕΝ χρειάζονται προθέρμανση για να φτάσουν στην μέγιστη φωτεινότητα και ΔΕΝ αργούν να ανάψουν. Σε αντίθεση με τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης ανάβουν αμέσως χωρίς καθυστέρηση σε αντίθεση με τις φθορίου.

Εσύ χρησιμοποιείς λαμπτήρες LED;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 • aggelos

  Σίγουρα οι λάμπες LED είναι μια καινοτόμος (σε σχέση με τις πυρακτώσεως) πράσινη τεχνολογία αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί. Τα θετικά προβάλλονται καθημερινά αλλά και ο καταναλωτής πρέπει να ενημερώνεται και για τα αρνητικά. - Οι φθηνές μη ποιοτικές LED (προτιμούμαι μόνο επώνυμες) στο τέλος κοστίζουν ακριβά μιας και τα lumens που διαφημίζουν δεν είναι πραγματικά - Είναι επιρρεπείς στις αυξομειώσεις τάσεις (μη σταθερό ρεύμα) οι οποίες μικραίνουν δραματικά το χρόνο ζωής τους. Ο χρόνος ζωής που αναγράφεται στο κουτί τους είναι για ιδανικές συνθήκες και σίγουρα όχι για το δίκτυο τάσης το ελληνικό. - Η διαφορά στην απόδοση τους σε σχέση με τις λάμπες φθορίου είναι μικρή οπότε μια τέτοια αναβάθμιση θεωρείται ασύμφορη μιας και οι ποιοτικές λάμπες led είναι πολύ ακριβές (1€ ανα Watt). - Οι λάμπες LED δε συνίστανται για χρήση σε μεγάλους ή δημόσιους χώρους όπου είναι πολύ μεγάλες οι ανάγκες φωτισμού (πχ φωτισμός δρόμου, πολυκαταστήματα) Οι ανωτέρω παρατηρήσεις δεν έχουν σκοπό να απάξιώσουν την τεχνολογία LED η οποία έχει φέρει επανάσταση στην εποχή μας απλά έχει σκοπό να γνωστοποιήσει και την παρούσα κατάσταση σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

   
 • Νίκος

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ L.E.D.

   
 • Nίκος

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ LED,HTAN ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ,ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

   

προτασεισ αγορασ: LED ΦΩΤΙΣΜΟΣ

 • Μετά τον ήλιο η BIGSOLAR!

  Tα προϊόντα BIGLED της BIGSOLAR Α.Ε. υποστηρίζονται από μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων και ένα υπερσύγχρονο φωτομετρικό εργαστήριο και προσφέρουν την πιο κατάλληλη, την πιο αξιόπιστη και την πιο συμφέρουσα λύση σε κάθε ανάγκη φωτισμού.
   210 5509090 Περισσότερα