Δες πως το σπίτι ή το γραφείο θα κρατήσει τη θερμοκρασία του για αρκετές ώρες ακόμη και με κλειστό το κλιματιστικό.

Δες πως το σπίτι ή το γραφείο θα κρατήσει τη θερμοκρασία του για αρκετές ώρες ακόμη και με κλειστό το κλιματιστικό.

Θέρμανση με κλιματιστικό και ένας αστικός μύθος

4.352 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Κρυώνει γρήγορα ο χώρος όταν κλείσουμε το κλιματιστικό στο σπίτι ή στο γραφείο; Γιατί δεν «κρατά» η ζέστη; Δες τι φταίει και τι πρέπει να κάνεις!

INVENTOR
ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (TENORA ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗ)

Ακούμε πολλές φορές να μας λένε ότι η θέρμανση από το κλιματιστικό δεν έχει διάρκεια, δηλαδή όταν το κλείσουμε το σπίτι ή το γραφείο κρυώνει πολύ γρήγορα. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Προκειμένου να «κρατήσει» -όπως λέμε- η ζέστη, δεν πρέπει απλά να ζεστάνουμε τον εσωτερικό αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία και μετά από λίγη ώρα να κλείσουμε το κλιματιστικό.

Το κλιματιστικό θα πρέπει να δουλέψει για αρκετές ώρες μέχρις ότου -ανάλογα και με την εξωτερική θερμοκρασία, τις μονώσεις μας κτλ-  ζεσταθεί και το κέλυφος του σπιτιού, δηλαδή τοίχοι, ταβάνια, πατώματα, αλλά και το περιεχόμενό του όπως έπιπλα κ.ο.κ. Αυτό είναι που θα επιτρέψει στο χώρο να κρατήσει τη θερμοκρασία του για αρκετές ώρες ακόμη και με κλειστό το κλιματιστικό.

Επειδή όμως το κλιματιστικό θερμαίνει τον αέρα πολύ γρήγορα, πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να το κλείνουν νωρίς, προτού προλάβει να θερμανθεί και το περιβάλλον και το αποτέλεσμα είναι το σπίτι να κρυώνει πολύ γρήγορα. Από εκεί προκύπτει και η δημιουργία του παραπάνω αστικού μύθου.
 
Του Μιχάλη Λομβαρδέα
Πολιτικός Μηχανικός
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

ΟΛΕΦΙΝΗ Α.Ε.Β.Ε.
ECOFER - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ