Για αντοχή και ασφάλεια, βάζεις αλουμίνιο!

Διαβάστηκε από 4605 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/12/2017

Για αντοχή στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, μόνωση και ασφάλεια, τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μονόδρομο!

 
Απλά κουφώματα αλουμινίου ή θερμοδιακοπτόμενα; Ιδού η απορία!
Τα κουφώματα αλουμινίου χωρίζονται σε απλά και ενεργειακά. Τα ενεργειακά κουφώματα είναι τα γνωστά και ως θερμοδιακοπτόμενα. Βασική, μεταξύ τους διαφορά αποτελεί  η χρήση του πολυαμιδίου, ενός ειδικού μονωτικού υλικού το οποίο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και τοποθετείται στη μέση των προφίλ, ούτως ώστε να χωρίσει το εσωτερικό από το εξωτερικό, επιτυγχάνοντας κατά αυτόν  τον τρόπο θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Το «πλεονέκτημα» της θερμοδιακοπής!
  • Βελτιώνονται η ηχομόνωση και η θερμομόνωση του χώρου!
  • Μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες έως και 60%
  • Αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της υγροποίησης ( οι υδρατμοί που συχνά γίνονται ορατοί στα κουφώματα και ευθύνονται για αρκετές περιπτώσεις μούχλας)
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ανθεκτικά και δεν φθείρονται με την πάροδο του χρόνου!
Το αλουμίνιο επιλέγεται αρκετά συχνά ως υλικό, εξ αιτίας της μεγάλης αντοχής του στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετα με άλλα υλικά δεν διογκώνεται, δεν ραγίζει, δεν παραμορφώνεται και με την πάροδο του χρόνου δεν εμφανίζει φθορές. Αποτελεί την πιο ασφαλή «επένδυση», μιας και δεν θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε για τα επόμενα… πολλά χρόνια!

Πως θα επιλέξεις τον σωστό τύπο κουφώματος; Ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές!
Προτού επιλέξεις τα κουφώματα που θα τοποθετήσεις, έχοντας φυσικά απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, πρέπει να γνωρίζεις ότι βασικός παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί πριν την τελική σου απόφαση είναι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Ο τύπος και το είδος ανοίγματος του κουφώματος είναι άλλη μία παράμετρος την οποία πρέπει να εξετάσεις, ώστε να ταιριάζουν με το χώρο σου και φυσικά να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.  Καλό είναι να τοποθετηθούν έτσι, ώστε να επιτρέπουν τον καθαρισμό τους και από μέσα και απ έξω.

info -
Τα νέα κουφώματα  αλουμινίου δεν πρέπει να τοποθετούνται σε παλιές, ξύλινες κάσες!
Αρκετά παλιά σπίτια έχουν χτιστεί με ξύλινα κουφώματα, τα οποία στην πορεία οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να τα αντικαταστήσουν με σύγχρονα, πιο ανθεκτικά κουφώματα αλουμινίου. Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαία η ολική αντικατάσταση του κουφώματος , παράλληλα με το ξήλωμα της ξύλινης κάσας. Αρκετά συχνά οι κατασκευαστές προτείνουν την τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων στην ήδη υπάρχουσα κάσα, μια διαδικασία πιο απλή, πιο γρήγορη και λιγότερο δαπανηρή. Ωστόσο, αυτού του είδους η «εξοικονόμηση» χρόνου και χρημάτων μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα μέσα στα επόμενα χρόνια, μιας και οι ήδη φθαρμένες κάσες, θα συνεχίζουν να καταπονούνται και είναι πολύ πιθανόν να καταστραφούν, βγάζοντας άχρηστα και τα νέα κουφώματα.
 
Το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο υλικό & φιλικό προς το περιβάλλον!
Το αλουμίνιο είναι ανακυκλώσιμο υλικό, ενώ η ανακύκλωση του απαιτεί μόνο πέντε τοις εκατό της αρχικής ενέργειας που καταναλώνεται για τη δημιουργία του ! 
 
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

  • Νανοτεχνολογία για προστασία τοιχοποιίας

    Νανοτεχνολογία για προστασία μαρμάρων, γρανιτών και τοιχοποιίας από τους λεκέδες χρωμάτων graffiti Το SurfaPore AG από τη Nanophos εφαρμόζεται εύκολα στις υπάρχουσες, ή καινούργιες επιφάνειές σας και δημιουργεί μία αδιάβροχη επίστρωση σφραγίζοντας τους μικρότερους πόρους των επιφανειών καθίστώντας εύκολο το καθάρισμα από χρώμα graffiti. τηλ: 22920 69312 Περισσότερα
  • SL2900 Συρόμενο Θερμομονωτικό Σύστημα

    Το SL2900 της ALUMINCO είναι το μοναδικό συρόμενο σύστημα με εκτροπή που ικανοποιεί ευρείας κλίμακας απαιτήσεις ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ιδιαίτερα κομψών κατασκευών. τηλ: +30 22620 47000 (100) Περισσότερα