Πράσινες συμβουλές επιβίωσης στην πόλη!

Διαβάστηκε από 2764 αναγνώστες -

Κάνε την καθημερινότητά σου «πράσινη» και βελτίωσε την ποιότητα ζωής σου! Βάλε φυσικό αέριο, ξεκίνα να χρησιμοποιείς το ποδήλατό σου, ανακύκλωσε και ενίσχυσε το περιβάλλον και την υγεία σου!

 
  • Βάλε φυσικό αέριο! Η καύση του προκαλεί την  λιγότερη ρύπανση σε σχέση με τα υπόλοιπα καύσιμα!
Το φυσικό αέριο φημίζεται για τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει σε επαγγελματίες και ιδιώτες με τη χρήση του σε καταστήματα, βιοτεχνίες και τη βιομηχανία, στα σπίτια μας, καθώς και για τις ανάγκες μετακινήσεων και μεταφορών (ΜΜΜ, ΙΧ και οχήματα επαγγελματικών στόλων). Ωστόσο, εξίσου σημαντικά και ωφέλιμα είναι και τα περιβαλλοντικά του πλεονεκτήματα. Η εκτεταμένη χρήση του σε μεγάλα αστικά κέντρα έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μικρότερη επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος και καθαρότερη ατμόσφαιρα, . Για αυτό άλλωστε, έχει καταστεί υποχρεωτική η χρήση του φυσικού αερίου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, για τη θέρμανση χώρων, την παροχή ζεστού νερού και την παρασκευή φαγητού σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. 
  • Η  χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δη μέσων που καίνε φυσικό αέριο αποτελεί μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον κινήσεις, γιατί μειώνει σημαντικά τους ρύπους των αυτοκινήτων!  
 Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν καταστεί πολύ λιγότερο επιβαρυντικά στο περιβάλλον σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Εκεί όμως που η φιλικότητά τους προς το περιβάλλον αγγίζει εντυπωσιακά επίπεδα είναι όταν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κινούνται με φυσικό αέριο. Και αυτό γιατί τα οφέλη για το περιβάλλον από τη χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων είναι πολύ μεγάλα, με συντριπτικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων και βλαβερών για την ανθρώπινη υγεία σωματιδίων.
  • Τα κοινόχρηστα ποδήλατα βελτιώνουν την σωματική σου υγεία, ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος και… δεν κολλάνε στην κίνηση!
Το ποδήλατο είναι φιλικό στο περιβάλλον, χρησιμοποιείται με μεγάλη ευκολία αλλά και χαρά από όλους και προσφέρει μια εναλλακτική για γρήγορη μετακίνηση εντός των πόλεων. Αποτελώντας ένα εξαιρετικά αποδοτικό μέσο για τη μείωση των ρύπων στην πόλη και τη βελτίωση της υγείας των χρηστών του, παρέχει οικονομική και οικολογική μετακίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ήδη λειτουργούν αυτοματοποιημένα συστήματα    κοινόχρηστων ποδηλάτων σε πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα αλλά και το Ναύπλιο
 
  • Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ο ίδιος στην καθημερινότητα σου για να ενισχύσεις το περιβάλλον. Η ανακύκλωση, η αγορά οικονομικών λαμπτήρων και η μείωση στην σπατάλη του νερού είναι οι ευκολότεροι τρόποι!
Στις μέρες μας όμως, υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι στη διάθεσή μας: επιλέγοντας φυσικό αέριο για το σπίτι, το αυτοκίνητο, την επιχείρησή μας, ανακυκλώνοντας, αγοράζοντας οικολογικές λάμπες, λέγοντας όχι σε περιττές συσκευασίες, κάνοντας οικονομία στη χρήση νερού αλλά και ηλεκτρισμού, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή ακόμη καλύτερα ποδήλατο, αποφεύγοντας τα πράγματα μίας χρήσης και πολλά ακόμα… Όλοι μαζί με γνώση, δημιουργική σκέψη και βέβαια φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο ενέργεια μπορούμε να κατοικούμε σε πόλεις με υψηλή ποιότητα ζωής.
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Mειώστε την κατανάλωση!

«Πρασίνισε» την καρδιά του σπιτιού σου!

Tips για πιο εύκολη και «πράσινη» καθημερινότητα!

Tips για να μειώσεις τα έξοδα του ρεύματος!

Μυστικά εξοικονόμησης που θα μειώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος!

4 Οικολογικά Tips που δεν γνωρίζεις!

Πράσινες συμβουλές επιβίωσης στην πόλη!

Ακολούθα 8 απλά βήματα και άσε στα παιδιά σου έναν βιώσιμο κόσμο

4 Μαγιάτικες δουλειές σπιτιού που θα σώσουν χρήματα για όλο το χρόνο

Ανοιξιάτικα tips για μείωση σπατάλης

5 tips οικονομίας

Καύσιμα που δεν καίνε!

Μικρή επένδυση μεγάλο όφελος από την ενεργειακή αναβάθμιση

Οδηγός χειμερινής επιβίωσης

5 Tips για σωστή εγκατάσταση θέρμανσης

Tips θερμομόνωσης και για φθηνότερη θέρμανση

Οι δουλειές της άνοιξης: 7+1 λύσεις για μείωση εξόδων

Οκτώ απλοί τρόποι για να γίνετε πιο... πράσινοι!

Tips για θέρμανση: Pellet ξύλου & Υπέρυθρη θέρμανση

Μειώστε την κατανάλωση

περισσότερα »